Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

tiistai 20. toukokuuta 2014

9. PÄIVÄ

Takana 504,95 km
Tämä päivä 52,09 km jossa juoksuaika 6:16 tuntia
Päivän kokonaiskesto 8:45 tuntia
Sijaitsemme nyt Rovaniemen kirkolla, sananmukaisesti.
Matka jatkuu huomenna kohti Kemiä.

Päivän vierasesine ojassa : puristin, ei tarvittu - on puristusta itsellä vielä.
Päivän lintu : telkkä; havainnot vaikeutuvat kun liikenne lisääntyy.

Päivän paras kyltti : Pissiniementie
Päivän kysymys / biisi : Mikä bändi laulaa jotenkin näin : Onko ankeampaa kuin Alanampaa...

Yöllä satoi. Aamulla oli 16 lämmintä ja heleä kosteus. Ei muuta kuin Ylinampasta Alanampaan ja kohti Rovaniemeä. Ylinampasta on kiva ampasta tielle. No niin - nyt riittää pilkka.
On ne maisemat ankeita. Kuitenkin jossain kaukana häilyy vaarojen ketju. 
Ja sitten huomasin : hiirenkorvalla koivu tienposkesta. Samalla tein havainnon että lumi on loppunut. Hakemalla kun hakee niin voi löytää varjosta laikkuja mutta mitä lähemmäs Rovaniemeä tullaan sitä hankalampaa on lumen löytäminen.
Sitten alkoi vesisade joka loppui ja muuttui raivokkaaksi vastatuuleksi. Nyt sain tehdä tosissani töitä aukeilla osuuksilla.
Metkaa on myös nuo ylämäet. Niitä tulee salakavalasti kavuttua. Autolla ajaessa niitä ei aina noteeraa mutta per pedes... (jalkaisin; latinaa)
Piennar oli kapea tänäänkin. Puolustusvoimien sotaharjoitus lisäsi liikennettä ennen Rovaniemeä. Rekkakuskit väistävät hienosti mutta Eskelisen linja-autoilla on toivomisen varaa. Minä voin sanoa - olen itse ammattiautoilija. Tolppa-apina siis.
Huoltoani on kehuttu kommenteissa. On syytäkin. Sieltä saa kohtuudella mitä tilaa. Esimerkiksi savukalasalaattia jossa on perunaa, raejuustoa ja purjoa. Kevyttä mutta ravitsevaa, reseptin saa kopioida. Sieltä myös ajetaan tielle jos ruvetaan liikaa makhaamaan.
Huoltoni tärkein tehtävä on kuitenkin valvoa minua. Kuulostanko samalta miltä näytän. Muistanko juoda ja miten päivä etenee suhteessa edelliseen. Jos menee kovin rumannäköiseksi niin huolto tekee tiedusteluja voinnista. Ja niin edelleen.
Osaan kuitenkin itsekin valvoa itseäni. Lukemattomia kertoja olen juossut märkänä kylmään autiotupaan. Tehnyt tulet kamiinaan ja peseytynyt jääkylmällä vedellä. Keittänyt ruokaa ja lopulta pudonnut mustaan uneen kamiinan napsumista kuunnellen. Oppinut samalla mitä kestän ja mitä en. Tai niin luulen.
Kaiken taustalla on kuitenkin tasapaino ympäröivän kanssa. Jumala loi puitteet yrittää eteenpäin. Loppu on itsestä kiinni. Päivä kantaa ja jos ei niin seuraava jo voi kantaa.
Tänään kirjoitan vähän lyhyemmin. Eilen blogin päivityksen lisäksi jouduin istumaan koneen ääressä työasioiden takia tunnin. Arvatkaapa oliko juostun päivän päälle mukavaa ? Mutta minunkin on pakko joskus. Pysytään leivässä sekä minä että työntekijä.
Huomenna taas kohti etelää juosten. Mukava kun seuraatte.

Yöpaikka vain 700 metrin päässä valtatiestä.Vaatteenvaihtoa riittää.

Päivän 9. päätös.

Rovaniemellä on nyt kello 19.19 noin 10 astetta lämmintä ja pilvistä.

8 kommenttia:

 1. Tervetuloa kohti näitä seutuja, täällä matka eteneekin varmoin askelin kohti Hankoa. Aivan kuten pitääkin, hienoa!

  VastaaPoista
 2. On upea kun jaksat kirjata mietteitä vielä urakoinnin jälkeen! Kiitos Pasi. Olet kova luu.

  Meillä Karhunkierroksen pitkällä matkalla olisi ollut oppimisen paikka sulta. Miten ottaa askel kerrallaan kohti tavoitetta. Joskus se onnistuu, viikonloppuna ei. Mutta hieno reissu sekin.

  Täällä tiiviisti seurataan!

  VastaaPoista
 3. Rovaniemen pääkirkossa tuli päivälleen 14 vuotta sitten mentyä naimisiin! - ja tuo pitkis jatkuu... Olet pelipaikoilla ja jokirantoja seuraileva "siltojen lenkki" on tietysti myös Rovaniemen suosituinta lenkkeilymaastoa. Onnea tuleville päiville! JR

  VastaaPoista
 4. Erikoisempi asuntoauto kirkon parkissa pisti iltalenkillä silmään, sitä kautta löysin tieni tähän blogiin. Lukasinpa 8 aiempaa päivää ja Otteita pöytälaatikosta -sarjan tässä palkkaria siemaillessa, ehottoman loistavaa tekstiä! Juoksun parantava voima on valtava, omassa elämässäkin "saanut" sen kuluvana vuonna todeta elämän potkiessa päähän läheisen ihmisen sairauden muodossa.

  #Respect

  VastaaPoista
 5. PASI KOSKINEN. TÄNÄÄN 21.5.2014 50-VUOTTA!!!! ONNEKSI OLKOON!!!

  VastaaPoista
 6. Ylämäet ovat tärkeimmät, sekä hiihdossa että juoksussa. Silloin flow tiivistyy voiman tuottamiseen.Pitkällä matkalla voi olla kyse selviytymisestä; kroppa menee jo muuten alateholla mutta joutuu ylämäessä vielä virittäytymään.

  Onnittelun 50-vuotispäivänä!

  X66

  VastaaPoista
 7. Sitten vasta voimas näytät,
  satasen kun täyteen täytät.
  Onneks’ sentään tääkin rasti,
  liput salkoon huippuun asti. T. hope

  VastaaPoista
 8. Muuten oltaisi poikettu kahville, mutta ei taida olla pannu kuumana. Siitäkin huolimatta lämpimät onnittelut toivoo Anneli-täti + porukat

  VastaaPoista