Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

JÄLLEEN KERRAN

"Kesä- ja heinäkuussa olisi tarkoitus kuntoutua pikkuhiljaa ja elokuussa aloitan harjoittelun seuraavaa taivalta varten." - oma lauseeni viikon 21 postauksessa.

Tässä sitä taas ollaan. Laskimen kanssa työpöydän ääressä. Vanhempi teuras hautoo haaveitaan. Huomenna alkaa päivittäinen juokseminen.
Päivittäisellä juoksemisella en välttämättä tarkoita joka päivä juoksemista vaan päivästä päivään juoksemista. Juoksemista ja harjoittelua kohti seuraavaa haavetta siis. Paneutumista juoksemiseen. Suunnitelmallisempaa harjoittelua. Tavoitteen tarkastelua.
Oikeastaan hieman pelästyin kun laskin 47 päivää kuluneeksi Unkarin 6-päivän juoksun loppumisesta. Joko nyt taas. Jälleen kerran kohti uutta ja tuntematonta. Eikö tämä jo riittäisi ? Missä on kohtuus ? Onko tämä ahneutta ?
Rillaukset on siis rillattu. Jos aion aloittaa harjoittelun elokuussa olisi siis syytä nostaa peruspohjaa jo nyt. Tämä vuosi on puolessa nyt. Kuukausikeskiarvo on 400 km. Erittäin hyvä. Jos jatkan tällä tahdilla on se siis noin 800 km enemmän kuin viime vuonna yhteensä.
Ensivuoden haaveeni onkin jo sitten sitä luokkaa että tämäkään ei - välttämättä - riitä. Olen joutunut rajusti kamppailemaan itseni kanssa tässä kohtuuskysymyksessä. Motivaation puutetta ei ole. Terveys on hyvä. Takana on ehjiä harjoitteluvuosia. Elän vain kerran. Miksei siis ?
Pääsyy uuden kokemiseen ei enää olekaan menestyminen tai ennätykset. Tätä on vaikea selittää. Jokin sanoo minulle, että minun täytyy tehdä seuraavasta haaveestani totta. Seuraavassa pitkässä juoksussani vuonna 2014 ei ole kysymys kilpailusta ajan eikä muiden juoksijoiden kanssa. Kyse on taivalluksesta muiden hyväksi. Ehkäpä tämä onkin suurin rohkeuden antaja.
Jälleen kerran on rauha laskeutunut sydämeeni. Edessä on valtava määrä kilometrejä. Nytkään ei ole kyse pelkästä unelmasta vaan matkasta joka on tehtävä saadakseen vastauksia.

VIIKKO 26.

Ma- Lepo
Ti- ilta 10 km - 1.03 tiellä ja poluilla helppoa juoksua
Ke- ilta 15,5 km - jäähyväiset Villa Gårdsbackalle; Malmin lentoaseman ympäri - 1.39
To- ilta 5 km verryttelyä - 33 min., selkäkipua
Pe- Lepo, selkäkipua
La- 26,5 km - 3.02. Raatelevaa teknistä polkua ja Jyrälänvuoren 4 km ylämäkisarjaa
Su- ilta 10 km - 1,03 tiellä ja poluilla helppoa juoksua

yhteensä  67 km - 7 tuntia ja 20 minuuttia

Helteinen viikko ja helteiset Helsingin muuttotalkoot. Ohi on ja selkäkin paranemaan päin. 
Viime viikkoina olen hieman testannut elimistöäni. Viikolla 25. tuplakaksikymppisillä ja tällä viikolla Jyrälänvuorella. Tämän viikon testi oli jo lupauksia antava. Eli tälle ruholle voisi pikkuhiljaa alkaa syöttämään oikeata harjoitustakin pikkuhiljaa.
Heinäkuun otan kuitenkin suhteellisen varovaisesti - yhteensä 400 km olisi jo mukava alku...

KESÄKUUN SUMMAUS

juoksua yhteensä 272 km - 28 tuntia ja 44 minuuttia - 9 lepopäivää


2 kommenttia:

  1. Lujasti on kilometrejä kertynyt kesäkuussakin, vaikka olet palautellut Unkarista. En tiedä mikä tuo juoksusi tulee olemaan, se varmasti selviää aikanaan, mutta mie toivon sinulle matkallesi kaikkea hyvää ja aion elää omalta osaltani matkassa. Onnea ja terveitä kilometrejä matkaan, nämä sinun tekemiset ja ajatukset ovat hienoja meille nuoremmille teuraillekin.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kokonaismäärä nosto tulossa sielläkin. Kaikki kilsat kun on juostava itse - ja vertailuna aina oma entinen paras määrä, on hienoa, jos sen pystyy noinkin paljon ylittämään. Hyvä tahti siis.

    VastaaPoista