Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

HARAVOINTIA

Pihan haravointi on hyvää viimeistelyharjoitusta kuuden päivän juoksuun. Selkeä työ vie mennessään ja edustaa eittämättä "aivot hyllylle"-toimintaa.
Toki tässä hieman on juostukin viimeisten matkajärjestelyjen ohessa. Kevyttä perusjuoksua, hieman hitaan juoksun tekniikkaa ja ympyränkierron mentaliikkaa. Kunto nousee edelleen joten ei juoksusta enempää.
Unkarin kisaan ei kukaan pääse ilman terveystodistusta. Itse kävin ylilääkäri Hanna Mäenpään vastaanotolla Pirkanmaan syöpäyhdistyksellä. Paitsi että olen perusterve ja kuntoni on kuulemma rautaa tutkittiin samalla ihollani olevat luomet myös. Paljon ulkona olevana ja syövän kertaalleen sairastaneena oli hyvä kuulla että huomauttamista ei tässäkään asiassa ole. Syöpäni tosin ei ollut ihosyöpä mutta otsoni on ohentunut ja aurinkoa saa tässä harrastuksessa riittämiin, jopa Suomessakin. Muutenkin ultraurheilijalle tekee lääkärintarkistus hyvää silloin tällöin. Esimerkiksi sydänvaivoista osa on täysin oireettomia ja kuuden päivän prässi tuo vääjäämättä piilevät heikkoudet esille.
Kuten aiemmin olen kirjoittanut olen etuoikeutettu saadessani yrittää kuuden päivän juoksua. Pitkä matka, yli 20 vuotta, on tultu syöpäosastolta mutta myös ihmisenä ennenkuin edes uskalsin haaveilla osallistumisesta. Tämä vaatii hieman henkistä heittäytymistä...
Takanani on suuri joukko ihmisiä enemmän tai vähemmän lähellä minua ihmisenä ja ultrajuoksijana. Jo tässä vaiheessa on syytä kiittää kaikkia - ilman teitä tästä ei olisi tullut koskaan mitään. Yrittäjänä yksi tärkeimmistä ihmisistä on kuljettajani Jyrki - hänen sitoutunut ja huolellinen työpanoksensa mahdollistaa minun seikkailuni. Yleensäkään yrittäjän on vaikea olla pois sorvinsa äärestä yhtämittaa, puhumattakaan tulevista noin kolmesta viikosta - ne ovat harvinaista herkkua ja pitkällisten järjestelyjen tulos.
Olen siis valmis. Haravoinut viimeiset asiat kokoon kuten pihaakin. Monet läheisistäni ovat hengessä mukana. Kiitos siitäkin jo etukäteen.
Tekoihin tarvitaan uskoa. Ilman uskoa ei synny tekoja. Uskon - matka siis alkakoon.

Unkarin kuuden päivän juoksun kisasivujen linkin löydät blogini oikeasta reunasta.

Tästä pääset liveseurantaan.

Kisa alkaa 8.5. kello 12.00 ja päättyy 14.5. kello 12.00.

Onnin sivuilla veikkauksia ja muuta mukavaa Maailman paras ultrajuoksijan jalkavoide. Ja toimii muunkinlaisena yleisrasvana.

VIIKKO 17. "HARJOITTELU"

ma- 10 km - 1.06
ti- 18 km 1.47
ke- Lepo
to- 14 km - 1.27
pe- 10 km - 1.01
la- 8 km - 49 min.
su- Lepo
yhteensä 60 km  - 6 tuntia 10 min.

Tämä on helppoa. Kun on tottunut juoksemaan säännöllisesti yli 100 km viikossa tuntuu että ei tarvitse tehdä mitään tämän määrän eteen. No viikko vielä ja sitten saa juosta ihan niin paljon kuin huvittaa - yötä päivää...

3 kommenttia:

  1. Nauti tästä erilaisesta hetkestä! Joskus tekee hyvää, kun saa oikein olan takaa keventää.

    VastaaPoista
  2. On kyllä upeata, että tämä matkasi etenee näin hienosti kohti huipennustaan. Tulee olemaan hienoa seurata etenemistäsi Unkarissa ja Onni varmasti pitää meitä jännittäjiä omalta osaltaan ajantasalla. Ultrajuoksijan jalkavoiteen avulla jalatkin ovat varmasti kuin rasvatut salamat, hyvää ja menestyksekästä matkaa Unkariin!

    VastaaPoista
  3. Kannattaa tosiaan käydä veikkaamassa Pasin 6päivän kisan tulosta. Palkintona 6 pakettia/pussia kaurahiutaleita!!! Starttiaineksia päivään pitkäksi aikaa. :) Tässä kaurahiutalehommassa on vähän tarinaakin takana, heh, heh...

    VastaaPoista