Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

PERHEENJÄSEN

Seppo Leinonen´s 6-hour track race, Ultra for friendship and  to celebrate Seppos birthday.Seppo Leinosen 60-vuotispäivää kokoontui juhlimaan onnellinen perhe - ultraperhe. Ultrajuoksijat maailmanlaajuisestikin katsoen kokevat yhteenkuuluvaisuutta jo pelkästään ajatusmaailmansa ja harrasteen vaativuuden takia. Toista ultraajaa ymmärtää täydellisesti vain toinen - jos hänkään.
Ystävyysultraan osallistui yli 60 ultraajaa juosten sekä lukemattomia radan varrella.

Päivänsankari sai paikkakunnalta viirin.

Tunnelma kilpailussa oli erinomainen. Toisten kannustamistamisesta kisan kuluessa pääsivät nyt nauttimaan myös kokemattomammatkin ja jopa yleisö. Juuri tässä piilee ultrajuoksun syvin olemus. Vaikka Ystävyysultrassa juostiin sekä miesten- että naisten uusi suomennennätys 6-tunnin ratajuoksussa ehdittiin silti seurustellakin - kilpailun lomassa siis.
Tuloksia tarkasteltaessa pitää myös huomioida, että osa paikalle saapuneista oli juuri äskettäin kilpaillut muualla. Kuka juosten maailman kärkituloksen 12- tunnissa kuka muuten vaan reiluja 250 km matkoja taivaltaneena. Syy paikalle saapumiseen jopa hieman vammautuneenakin oli selvä: juhlia Seppoa ja hänen mittavaa uraauurtavaa uraansa. Yhdessä. Ystävinä.
Ultraperheen jäsenenä on upeaa olla. Varsinkin vaikka tälläkin hetkellä maailma on täynnä vihaa ja epäoikeudenmukaisuutta eivät ultrajuoksijat tästä piittaa vaan yrittävät omalla esimerkillään kannustaa hoitamaan asiat yhteisessä sovussa. Kilpailussa oli mukana osallistujia mm. Kreikasta, Virosta ja Japanista ja kun edellämainittujen maiden tilanteista on selvillä on selvää että ystävyyttä tarvitaan.

Juhlat käynnissä.

Juuri äskettäin ilmestyi tutkimus, jonka tuloksena kolmannessa polvessa toimeentulotukea saavien nuorten motivaatiota opiskella ei paranneta tukia karsimalla ja vaatimuksia lisäämällä. Siis kolmannessa polvessa! Missä on yrittäminen ja motivaatio pärjätä elämässä? Missä on työnteon kulttuuri?
Ultrajuoksu edustaa sinnikästä puurtamista eikä aina pelkästään voitontavoittelumielessä. Lajissa ei juurikaan jaeta rahapalkintoja eikä sillä tienaakaan mitään. Jotkut harvat lajin huiput saattavat joitakin vuosia elää sponsorisopimuksilla mutta vain vaatimattomasti ja eittämättä valtavan työn jo aiemmin tehneenä - juosten vailla tietoa tulevasta.
Motivaatio täytyy siis hakea muualta. Aivan kuten syrjäytyneiden nuortenkin se tulisi hakea muualta. Esimerkiksi urheilun kautta. Endurance kuten Seppokin,  pyrkii auttamaan nuoria juoksun parissa. Kunhan ensin löytyy todellista omaa halua.  Nimittäin elämästä itsestään. Ainutkertainen ja kiinnostava - kunhan sen oikein näkee. Ja vuosien mittaan vaikka vauhti hieman hiljenee voi silti aina hymyillä - kuten Seppo. Ja juosta. Päivästä päivään.


Tulokset päivittyvät aikanaan tänne . ( race results are updated here)

Tulokset myös. (race results also)  Kierrosajat (lap times)

Kuvia . (pictures)

VIIKON 19. HARJOITTELU

Ma- 10 km - 1.08- kevyttä tiellä
Ti- Lepo
Ke- Lepo- surkea olo juoksemattomuuden takia
To- 20 km - 2.16- poluilla tästä 10 km
Pe- 10 km- 1.01- tiellä, sisältää muutaman kiihdytysvedon
La- 62 km 405 metriä- 6-h Ystävyysultra radalla Lohjalla.
Su- Lepo / 6 km kävelyä hitaasti Kirsin kanssa Villa Gårdsbackassa

Yhteensä 102 km - 10 tuntia 25 minuuttia

Viikko oli ensin jotenkin raskas ja tukkoinen. Elimistö ei ollenkaan ollut samaa mieltä levosta tiistaina ja keskiviikkona. Torstain varsin pitkä polkulenkki kuitenkin tasoitti oloa.
Lauantain kilpailu sujui hyvänä harjoituksena, jossa kieltämättä pistin itseni hieman tiukemmalle kuin olin kuvitellut. Tämä johtui edeltävästä harjoitusjaksosta. Jos olisin levännyt enemmän olisi tunnelma radalla ollut hieman helpompi etenkin viimeisellä tunnilla.
Kestävyystestinä ja etenkin väsymisen kynnyksellä juoksusta Ystävyysultra kuitenkin antoi positiivista palautetta. Harjoittelu sujuu oikeaan suuntaan eikä kevätkunnossa näytä olevan vikaa.
Radan lievästi kurittamien jalkojen palautumisen jälkeen on siis aika nostaa harjoitusmäärä hetkeksi todella korkealle tähdäten 2. ONNIN KIERROKSELLE.

Ultrafamily

One of the main reason I like to race ultras are other runners - THE PEOPLE. Similarity, especially with mind. We all want to push each other to going on. Even in the difficult moments.
We also want to be friends and especially the common world should have peace. And we try to be part of this movement.
Seppo Leinonen was celebrating his 60 years birthday. Famous finnish ultrarunner organised 6-hour track ultra in Lohja. You can hit some links above and here by small film.
It is great to be one member of this great family - ultrafamily.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti