Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

maanantai 20. helmikuuta 2012

ETÄISYYTTÄ

Jos olisin kirjoittanut tämän tekstin sunnuntaina illalla saapuessani lenkiltä lumituiskusta otsalamppu päässä kotiin illalla 21.47 olisi sävy ollut aivan toinen kuin nyt. Yli nilkkaan ulottuvassa lumessa tarpominen myöhään illalla ei - aina - herätä positiivisia intohimoja.
Juokseminen elämäntapana ei suinkaan aina ole euforista, kevyttä ja tajuntaa laajentavaa. Päinvastoin, välillä se on yhtä helvettiä. Monotonista toistoa. Kärsivällisyys ja jatkuvuus palkitaan kuitenkin ennenpitkää.
Menneellä viikolla otin juoksuun hieman etäisyyttä. Olen tarpeeksi kokenut tietääkseni (uskaltaakseni) löysätä silloin kun siltä tuntuu. Eli kun tuntuu, että harjoitus ei tartu ja lenkille on "pakko" mennä. Kuten Ajattomuuden Askelissa totesin, elämässä pitää olla muutakin kuin juoksu. Mennellä viikolla muuta on ollut. Jälleen on luettu yksi kirja, harrastettu möngintää sekä työ- että harrastusmielessä ja nautittu lumesta etelän lämmön jälkeen.
Mennyt viikko sisälsi metsätöitä, jotka käyvät hienosti kuntoharjoittelusta. En erityisemmin koskaan ole välittänyt mattojuoksusta tai saliharjoittelusta. Pumppaaminen sisätiloissa ei urheilunäkökulmasta innosta - muuten kylläkin... Vaikka puut kaadetaan/sahataan moottorisahalla ja kuljetetaan mönkijällä on fyysistä riemua lumisessa metsässä riittävästi.
Hetkeksi on välillä syytä istahtaa ja nauttia luonnon hiljaisuudesta. Kauniisti kaartuvista lumisista puista ja ruokaa etsiskelevien tiaisten titityystä.
Aika metsässä pysähtyy. Isoisän sanoin : "Vaikka rehkit kuinka helvetisti tahansa, niin et kaikkia puita saa nurin koskaan - ne kasvavat nopeammin, elävät pidempään kuin sinä itse."

Viikko 7. Yksinkertaisen miehen yksinkertainen harjoitusviikko, joka ei kaipaa selityksiä.

Ma- illalla pimeässä leipätyöpäivän jälkeen 8 km - 54 min.
Ti - ap. metsätyö kevyt 4 tuntia - illalla 8 km - 1.00
Ke- metsätyö raskas 5 tuntia - illalla 8 km - 1.01
To- metsätyö kevyt 4 tuntia - Lepo
Pe- iltapäivällä 8 km - 57 min.
La- illalla 8 km - 53 min.
Su- myöhään illalla 8 km - 1.03. Hirveä lumisade ja vitutus sen myötä

yht. 48 km - juoksu 5 tuntia 48 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti