Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

sunnuntai 9. joulukuuta 2018

RAKAS HARJOITUSPÄIVÄKIRJANI








Rakas harjoituspäiväkirjani kestä vielä hetki. Sinussa on enää 22 tyhjää päivää jäljellä ja koskematon seuraajasi odottaa jo malttamattomana että kirjoitan sen kanteen teeman ja päällystän sen kontaktimuovilla. Pääset lepoon melkein kolmenkymmenen muun kaltaisesi kanssa.
   Ennenkuin päästän sinut eläkkeelle haluan kiittää sinua. Olet nähnyt kanssani aikaa kohta vuoden verran, olet kulkenut mukanani kotimaan lisäksi Norjassa, Virossa, Liettuassa, Latviassa, Puolassa, Slovakiassa, Tsekissä ja Unkarissa. Lehdillesi on kirjattu kuuden vuorokauden juoksun uusi ennätykseni, Nivalan Puffin raatelevat kaksi kierrosta, paljon kilometrejä mutta myös muuta.
   Lehdiltäsi voi lukea kovista pakkasista, kuumista helteistä, ihmisten nimi- ja syntymäpäivistä kuin myös omista töistä tai niiden puutteesta. On kirjattu ylös juoksun helppoutta yhtälailla kuin vaikeuttakin. Lisäksi on kävelty, polkupyöräilty ja hiihdetty. Levättykin on. Pakosta niinkuin myös mielellään.
   Sairauttakin on muistiin merkitty. Kaksi flunssaa, akillesjännekipua ja pohjekipuja kramppeineen. Vatsakipua ja oksettavaa oloa, kilpaillessakin. Lohjenneita hampaita, irronneita kynsiä. Kipuja kaikenlaisia. Palelua 30 asteen pakkasessa kuin myös hirvittävää koko kehon lämmön nousua Unkarin kilpailussa. 
   On väsytty ja siinä sivussa on näköjään vituttanutkin. On oltu lopettamassa koko touhua mutta aina palattu ja juostu, juostu kaksi kertaa päivässä tai juostu päivästä toiseen kuuliaisesti muuten vaan. Ja sitten taas juostu. On juostu myös väkisin, sairaana ja kipulääkkeillä. On annettu kaikki ja jälkikäteen todettu, että "vittu ei pysty enempää".
   Kannessasi lukee mustalla tussilla kirjoitettuna "Still want more?" Vieläkö haluat lisää? Esitin tuon kysymyksen vuoden alussa kun otin sinut käyttöön. Tammikuusi 2018 alalaidassa lukee 570 kilometriä ja 64 tuntia. Edeltäjäsi joulukuussa 551 km ja 60 tuntia. Jäät nyt tappiolle edeltäjästäsi Joulukuun osalta mutta kokonaiskilometreissä voitat selvästi. Tiedän sen nyt jo vaikka vuosi on kesken ja viime aikoina on ollut vaikeaa.
   Olen pahoillani tyhjäksi jääneistä riveistä. Lokakuun 105 kilometristä ja vielä enemmän marraskuun 60 kilometristä mutta voin lohduttaa, että edeltäjilläsi on ollut usein huomattavasti vaikeampaakin. Vain sinä ja Kirsi tiedätte kuinka paljon tämä kaikki vaatii vuodesta toiseen kaiken muun ohessa ja etenkin ilman sitä muuta.  Joskus on lupa olla heikko ollakseen sitten joskus taas vahvempi.
  Saatat olla utelias mitä seuraajasi kanteen kirjoitan. Hiukan olen vielä kahden vaiheilla mutta vastaus kannessasi olevaan kysymykseen on ilman muuta yes, kyllä tahdon. Kiitos kaikesta jo nyt, yritän parhaani että vuoden viimeisillä täytetyillä riveilläsi kuin myös koko sisällölläsi voisit osoittaa saman minkä kaikki edeltäjäsi :

   -Minä en luovuta koskaan mutta voin joskus antaa hieman periksi.

VIIKON 49. HARJOITTELU

Ma- Sauvakävelyä jäisessä maastossa Palo-Pyhävaaran huipulle 8 km - 1.24.
Ti- Juosten Palo-Pyhävaaralle 8 km - 1.08.
Ke- Lepo
To- Perinteisen hiihto uudella lumella ilman latua 6 km- 54.33.
Pe- Juoksua VV 10,1 km - 1.04.(vauhdinvaihtelua) Osittain hevosen kanssa. (Kylässämme on piensuomenhevonen.)
La- Hiihto 8,3 km - 1.09. Metsässä ilman latua ja erilaisilla urilla, kovin vähän on lunta hiihdettäväksi.
       Hiihdon jälkeen juoksua 5 km - 35.51. Keltaista räkää.
Su- Juoksua tiellä lumipöperössä 17 km - 2.04.

Juoksua yhteensä 40,1 km - 4:52, muuta en laske.

Itsetekemäni leipä pitää tiellä.


Pasin leipä

Noin 5 dl vettä, maitoa, piimää, jogurttia tai näiden seosta
1 pussi kuivahiivaa
2 tl suolaa
4 tl sokeria tai hunajaa, siirappikin käy
Puoli desiä rypsiöljyä mutta mieluummin voita tai margariinia kolme senttiä paketista ainakin.
Desi leseitä
Pari desiä ruisjauhoa
Pari desiä sämpyläjauhoja
Desi ohrajauhoja
Noin 3-5 desiä vehnäjauhoja vaivaamiseen, riippuu vaivaajasta ja nesteen määrästä.

Eli neste kädenlämpöiseksi ja siihen hyvin sekaisin hiiva, suola, sokeri ja rasva. Sitten muut jauhot paitsi vehnäjauhot. Lopuksi vaivaa vehnäjauhot taikinaan parissa erässä, vaivaa ainakin 10m minuuttia. Jos teet tämän kahteen voideltuun peltivuokaan niin jätä taikina löysemmäksi. Kohota taikinaa kulhossa puoli tuntia lämpimässä liinalla peitettynä. Leivo leivät ja kohota vielä ainakin 10 minuuttia liinan alla pellillä. Pistele haarukalla ja voitele vedellä. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Jos teet leivän vuokaan niin vaivaamisen jälkeen siirrä taikina voideltuihin vuokiin ja kohota liinan alla 40 minuuttia ja paista sitten 200 asteessa 50 minuuttia tai hieman vähemmän.

Tarjoiluehdotus : leikkaa kolmioiksi, voitele voilla ja laita päälle reilusti Allerum juustoa tai Norjalaista ruskeaa juustoa.




1 kommentti: