Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

AJATUKSIA - VIDEOITA HARJOITUSMAASTOISTANI


 Jos haluat katsoa videot parempilaatuisena löydät ne täältä.

Niille jotka lukevat blogiani ensikertaa annan vinkiksi tutustua myös otteita pöytälaatikostani-sarjaan. Tämä löytyy oikealta sivupalkista. Tämä sarja on osa kirjoittamatonta kirjaa jolle kaipaan kustantajaa.

VIIKKO 23. HARJOITTELU

Ma- Lepo
Ti- 12,5 km - 1.30
Ke- 12 km - 1.33
To- 6 km - 42 min.
Pe- Lepo
La- 12,5 km - 1.37
Su- 14 km - 1.52

yhteensä 57 km  7  tuntia ja 14  minuuttia, pääosin maastossa

STANDARDIA ETSIMÄSSÄ

Jos pitäisi antaa aloittelevalle ultrajuoksijalle tärkeimmät ohjeet taipaleelle niin ne ovat : jatkuvuus ja säännöllisyys, syö hyvin ja nuku riittävästi. Ja lopuksi kaikkein tärkein : pidä homma mahdollisimman yksinkertaisena.
Vielä kun itse muistaisi nuo kaikki arjessaan. Kuuden päivän juoksun kilpailurasituksen ja Lapin hirvittävän helteen nöyrryttämänä olen ollut pakotettu etsimään uudelleen standardia eli päivittäistä, kehittävää harjoitusannosta.
Yllättäen pääsi unohtumaan mitä vauhti maastossa on kun palasin maantieltä poluille. Tykkään harjoitella luonnossa ja juoksen usein aivan liian kovaa. Lauantaina löysin oikeansuuntaisen rytmin mutta standardi on edelleen aivan liian matalalla ajallisesti.
Yritän suunnata takaisin päivittäiseen juoksemiseen ja puolentoistatunnin päiväannokseen - noin aluksi. Mutta maltilla.

LUKIJAKYSYMYS :

Lukija kysyi juoksukengistäni. 

Viimeiset pari vuotta olen juossut maantiellä Hokan tuotteilla, pääosin Cliftoneilla. Olen kyllästynyt Hokan juoksutuntumaan, eritoten maastomalleissa.
Pyrkimys on kehittää askelta, varsinkin kuuden päivän juoksuun, vapaampaan suuntaan. Tätä varten ajan sisään Nike Free RN Distancen ja Altran kaltaisia kenkiä, jotka mahdollistavat nopeaa askelkontaktia ja hyvää varvastyöntöä eli luonnollisempaa juoksemista.
Maastossa tykkään juosta Salomon Fellraisereilla. Niitä on kahdet eri kokoiset, isommat mahdollistavat jalan turpoamisen pitkillä taipaleilla, kuten esimerkiksi syksyllä Nivalan PUFFISSA. Fellraiser pitää hyvin, tyhjenee vedestä ja suojaa kivikossa. Hintakin on kohtuullinen. 
En ole päässyt koittamaan La Sportivan kenkiä mutta kiinnostusta olisi. En tykkää ostaa sikaa säkissä netistä, joten tämä hiukan rajoittaa valikoimaa.
Nastakenkinä ovat Asicsin Gel-Fujisetsu 2. Nämä ovat lämpimät ja pitävät mutta nykyisin vähällä käytöllä täällä Lapissa.
Lisäksi käytän vaihtelevasti Merrellin Bare Accessia tai Trail Glovea jalkojen toivuttamiseen lyhyillä saunalenkeillä.
 

3 kommenttia:

  1. On kyllä heltheet jos noin hyvin on jänkhä sulanu, ei veikkonen ole tottakhan. Hyviä lenkkejä vaan sinnepäin.

    VastaaPoista
  2. Heinäkuussa saat naapuriksi mun ainoan ja parhaan juoksukaverin! Muuttavat nimittäin vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa Ivaloon. Ikävä tulee heitä, mutta onneksi rohkenivat tehdä elämänmuutoksen, koska sitä kaipasivat. Saatatte ehkä törmätä :). Itsekin aion kyllä sinne seuduille vieruiluille tulla!

    VastaaPoista
  3. Hyvä, hyvä! Mielenkiinnolla odotamme PUF2017 kisan lähtölistan kasvavan. Kolme nimeä tällä hetkellä. Ehkä monet katsovat säikähtäneenä tarjolla olevaa "Suomen Barkley Maratonia". Suomen pisin polkujuoksukisa. Vähintään 171km. Huoltopisteet 17-24km välein. Omien jalkojen ja hengityksen tuottamaa ääntä saa kuunnella pitkään yksin. Ehkä jokin metsän eläin saattaa herättää välillä ajatuksista. Huoltopisteillä on ainakin täytettävää suuhun ja pulloihin. Voivat olla välillä kylmiäkin, miehittämättömiä pisteitä...vaikka ehkä niillä kuitenkin aina jokin on. Kun tämä kommentti meni RÖYHKEÄSTI ;) mainoksen puolelle niin todettakoot vielä, että tervetuloa hakemaan PUF2017 FINISHER -lippistä Nivalasta 23-24.9.2017 🙌

    VastaaPoista