Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

torstai 13. huhtikuuta 2017

SAMASSA LAHKEESSA

Lappilainen sanonta, "samassa lahkeessa", tarkoittaa että eteneminen on estetty. Sekä ihmisen että asian.

Suklaamunien, noitien ja mämmien taakse jää piiloon valon ja ilon sanoma siitä että kuolema on kerran ainakin voitettu. Tästähän pääsiäisessä on kysymys.
Kun on seurannut maailman viimeaikaisia tapahtumia tuntuu tuo kaikki edelläkerrottu epäuskottavalta. Ihmisiä kuolee ja loukkaantuu erilaisten terroritekojen vuoksi jatkuvasti. Pahuutta ei kuitenkaan tästä maailmasta pois saada koskaan mitenkään. Meidän tehtäväksemme jää oman ruutumme hoitaminen eli positiivisuuden ja välittämisen ilmapiirin ylläpitäminen.
Olen kirjailija Risto Isomäen kanssa samaa mieltä että aina silloin kun maailmassa tapahtuu terroriteko niin siitä pitäisi uutisoida mahdollisimman lyhyesti. Ei suinkaan pääuutisena eikä enää edes tapahtumaa seuraavana päivänä. 
Kenellekään joka on sattumalta samassa maassa missä terroriteko tapahtuu ei pitäisi tarjota kriisiapua ellei hän sitä itse pyydä. Meidän pitäisi keskittyä hyvään eikä velloa pahassa. Meidän tulisi edesauttaa hyvään pyrkimistä eikä revittelevän kaikki mediat täyttävän uutisoinnin kautta aikaansaada juuri sitä näkyvyyttä mitä terroristit haluavat : epävarmuuden ja pelon ilmapiirin lietsontaa.
Suomen nykyisessä äänestystavassa ei huomioida tyhjiä ääniä lainkaan. Miltähän vaalien jälkeen uudesta vastavalitusta turpoavasta eliitistä tuntuisi jos miljoona suomalaista olisi vaivautunut äänestyspaikalle äänestämään tyhjää ? Osoittamaan näin että olemassolevista vaihtoehdoista mihinkään he eivät usko.

Mikään ei siis koskaan muutu jos emme itse ala toimia. Sama on myös oman elämämme kanssa. Jos haluat ottaa miljoona askelta yhtämittaa, on sinun ensin itse otettava se ensimmäinen askel. Jos haluat ympärillesi hyvää, on sinun uskottava hyvään ja tehtävä sitä.
Jos kaikki on samassa lahkeessa niin eteenpäin ei pääse, ei ihminen itse eikä ihmisen asia.


VIIKKO 14.

Ma- 17 km - 1.50.
Ti- 8 km - 55 min.
Ke- 11 km - 1.15.
To- ap. 6 km - 40 min.
       ip. 12 km - 1.17.
Pe- Lepo
La- 17 km - 1.57.
Su- 6 km - 41 min.

yhteensä 77 km - 8 tuntia ja 35 minuuttia.

Lukija saattaa ihmetellä miksi kirjoitan harjoitteluni viikosta toiseen näin perinteisellä tavalla tähän viikkopäivityksen oheen. Etenkin kun harjoitteluni on nykyisin seurattavissa blogin sivupalkin Garmin Connect-sivuston kautta tarkemmin ja jopa päivittäin.
Syy on selvä : analysoin aina tekemisiäni kriittisesti jälkeenpäin ja ylläkuvatulla tavalla pakotan itseni käymään nytkin lenkit läpi.
Ei viikko hyvältä näytä. Määrä on vähäinen ja teho olematon. Pitkät juoksut puuttuvat kokonaan. Ikävän virustaudin jälkeen juoksu ei ole tuntunut erityisen hyvältä. Kehoni on viestittänyt levontarpeesta ja erikoinen jatkunut aaltoileva olo lievän kurkkukivun kanssa on vienyt mahdollisuuden tehdä sitä paljonpuhuttua oikeaa harjoittelua.
Tähän on tyytyminen. Valmistautuminen Unkarin 6 päivän kilpailuun on urheilullisesti ajatellen olematonta. Henkisesti olen kilpailuun valmis ja kokeneena levollinen.


Loppuun kuvia sieltä jostakin. Pääsiäisvieraallemme on ollut tarjolla varsin edustavaa maisemaa nykyiseltä kotiseudultani.
Jos haluat muuttaa elämäsi maisemaa on otettava ensimmäinen askel - ja ihan itse !

Joh. 15: 7 

 

4 kommenttia:

 1. Terroriteot, niihin suhtautuminen ja uutisointi. En voisi olla enempää samaa mieltä kanssasi. Aamen.

  VastaaPoista
 2. Komppaan Rainea - samalla siis myös Pasia. Välittäminen on onneksi läsnä. Syvällä sisällä olen salaa toivonut jopa Rainen ihmepaluuta �� Ja tietenkin olen toivonut niin tämän blogin kirjoittajalle kuin kaikille muillekin tuntemilleni parasta mahdollista.
  Hyvää ei ole tosiaan koskaan liikaa. ��

  VastaaPoista
 3. Onni, kommentoin tuosta paluusta hieman. Yli 5 vuotta sitten juokseminen loppui, koska se ei enää kroonistuneiden vammojen kanssa ollut mielekästä. Sen jälkeen päälaji on ollut uinti ja olenkin tässä ajankuluksi ollut mukana mastersien, eli veteraanien sm- tai pm- karkeloissa ihan aktiivisesti. Nyt on vanhimman pojan kanssa käyty pari kertaa viikossa vähän lenkilläkin jo viime kesästä lähtien. Ei mikään ole mahdotonta, mutta juuri nyt en suunnittele paluuta ainakaan siinä mielessä, että pääpaino siirtyisi juoksuun.

  VastaaPoista
 4. Hyvää Pääsisäistä molemmille ja kiitokset seuraamisesta.

  Minä,Raine ja eräs Hannu K kuulumme salaistakin salaisimpaan veljesliitto-nimiseen salaseuraan. Mikään ei ole lopullista tässä seurassa kun on kyseessä juoksu. Seura on huomattavasti kuuluisaa Opus K:ta rajumpien otteiden harrastajien yhteisö.

  VastaaPoista