Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

sunnuntai 22. tammikuuta 2017

TULILLE ?

Aluksi :

-Kristitty on sitä mieltä että korkein onni löytyy nöyryydestä, kieltäytymisestä ja inhimillisen halveksunnasta. Pakana liittää korkeimman hyvän henkiseen suuruuteen, fyysiseen vahvuuteen ja kaikkiin niihin ominaisuuksiin, jotka tekevät ihmisestä pelottavan.

-Machiavelliä , vapaasti lainaten


Kun menen metsään, teen tulet ja istun alas niin mikään ei ole keinotekoista. Istuessani siinä liekkien loimussa hiljaa alan samalla havainnoida ympärilläni olevaa luontoa. Liike on lakannut ja on täysin omista kyvyistäni kiinni mitä ympäristöstäni irti saan. Tärkein kyky on kyky pysähtyä ja oivaltaa että maailma ei voi koskaan olla valmis mutta mahdollisuus henkiseen kasvuun lähtee ihmisestä itsestään.
Luonnossa elämys ei ole keinotekoinen. Esimerkiksi talvella vaatii herkkyyttä löytää ympäröivästä luonnosta ylipäätään mitään havainnoitavaa. Keinotekoiseen todellisuuteen tottuneelle kaupunki-ihmiselle luonto on joskus pelottavan vähäeleinen. Luonnossa kokeminen ei olekaan sitä helppoa että astutaan valmiiseen keinotekoiseen ja usein ostettuun kokemukseen jotta päästäisiin joistakin jo aiemmin koetuista negatiivisista asioista edes hetkeksi eroon. Luonnossa on pantava itsensä aidosti likoon takertumatta negatiivisiin ajatuksiin. On uskallettava antaa luonnon vaikuttaa puhdistavasti, rauhassa.

---

Mennyt viikko oli huikea. Elämme Nellimissä 2000-luvun yhtä parhaista lumitalvista ja Kirsin kanssa  myös nautimme siitä.
Perjantaina tein omasta mielestäni yhden upeimmista lenkeistäni täällä koskaan. Hiihtouran pohja oli ajettu kelkalla kovaksi ja niinpä ensin kahlattuani osittain syvässä lumessa Pyhävaaralle pääsin vihdoin juoksemaan koko ympyräreitin Haapakurun kautta kotiin. Kuvassa on lumivalkean riekon jälkiä vaaran rinteeltä ja video on vaaran päältä.
Olin kirjoittanut tämän tekstin valmiiksi aiemmin viikolla. Alkuperäisestä jätin jäljelle kaksi ensimmäistä ja kaksi viimeistä kappaletta. Välissä olleet kappaleet käsittelivät kaikkea sitä ajankohtaista mustaa paskaa mitä viikolla mediassa on lapioitu. Autoveroja, Trumppia ja vaikka mitä.
En yksinkertaisesti pysty menneen lumenvalkoisen viikon jälkeen julkaisemaan moista paskaa blogissani. Luettuani aiemmin kirjoittamani rivit olen varma että aliarvioisin lukijoitani joten deletoin kaiken.
Sensijaan pyrin kääntämään ajatuksenne positiivisuuteen ja parempaan huomiseen. Nauttikaa elämästänne, treenatkaa ulkona ja sisällä ja pitäkää toisistanne huolta.
Mukaan liitän pari kuvaa sunnuntain kelkkaretkestä. Meillä oli Kirsin kanssa hauskaa ja hirveä hikikin tuli kaivaessamme kahdesti meidän molempien ajovirheiden takia pehmeään puuterilumeen juuttunutta kelkkaa esiin. Tsarmin erämää antaa ja ottaa. Kuvat ovat Ison ja Pienen Paskuljärven salmelta ja Tammukkalammilta.
---

Satavuotias Suomi jakaantuu vuosi vuodelta enemmän kelkassa mukana olijoihin ja sieltä pudonneisiin. Pudonneet tai vapaaehtoisesti pois hypänneet istuvat alas ja tekevät metsään tulet. Tulee aika jolloin öisessä metsässä on enemmän valoa kuin autioilla kaupunkien kaduilla. Tuona aikana nousee arvoon arvaamattomaan rohkeus myöntää että mahdollisuus lähtee ihmisestä itsestään. Kun vähän on paljon niin aitous voittaa keinotekoisuuden. Tervetuloa tulille.

Viikko 3.

Ma- 15 km perusjuoksua tiellä - 1.32.
Ti- ap. 11 km voima harjoitus poluilla ja kelkkareitillä höystettynä umpihangella - 1.16.
      ilta tiellä 6 km ennen saunaa ravistelua - 0.41.
Ke- 6 km osittain poluilla - 0.47.
To- Tunti lumikenkäilyä. Pulverilunta polveen eli 40 cm.
Pe- 17 km maastossa eri urilla - 2.29. Nousua 214 metriä.
La- Retkihiihtoa ladulla Kirsin kanssa 13 km Pahtajärven laavulle ja takaisin.
Su- Lepo / Moottorikelkkailua ja kelkan kaivamista puuterilumesta Tsarmin erämaassa.

Yhteensä juoksua 49 kilometriä - 6 tuntia ja 45 minuuttia, liikuntaa ulkona yhteensä sitten enemmänkin...

Lopuksi :

En ole samaa mieltä Machiavellin kanssa. Korkein onni löytyy tasapainoisesta elämästä johon olennaisena osana kuuluu positiivinen usko tulevaisuuteen tapahtuipa ympäröivässä maailmassa sitten mitä tahansa.


2 kommenttia:

  1. Mukavannäköstä maisemaa ja baanaa. Kyllä tuolla voimaantuu sisältä ja päältä. 😊 Huippua!

    VastaaPoista
  2. Upean näköistä luontoa totta tosiaan. En harmittele että jätit Trumppaamisen vähemmälle - ehtiihän sitä. Olisi totta tosiaan mukava piipahtaa nuotiolle joku viikonloppu mutta meilläkään ei oikein vaunu ole talviasuttavassa kunnossa ja tuonne asti ei päiväretkelläkään ehdi...

    VastaaPoista