Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

maanantai 1. helmikuuta 2016

YHTEYKSIÄ

Julkisuudessa uutisoitu kännykkäverkkojen häiriöistä. Aihe on minulle taksiautoilijana ja maalla asuvana korpifilosofina huono vitsi. 
Taksiautoilijana joudun kärsimään jatkuvista yhteyskatkoksista Elisan datapuolella. Vuosien varrella selityksiksi on tarjottu milloin mitäkin mutta ongelmat jatkuvat tasaisesti kuten ovat jatkuneet jo viisitoista vuotta. Edes Tampereen Aluetaksin asiakkuuden suuri koko ei tunnu vaikuttavan tilanteeseen mitenkään.
Maalla asuvana 3G-verkon peitto näyttää Soneran kartassa hyvältä mutta käytännössä meillä on mentävä laiturin nokkaan puhumaan - kesät talvet - mikäli aikoo selvitä ilman katkoksia ja äänen vaeltamista.
Todellinen syy on että operaattorit tekevät liiketulosta mahdollisimman pienin kuluin. Verkot ovat siis alimitoitetut ja muodostavat ongelmatilanteissa todellisen uhkakuvan koska tiedonsiirron maailma Suomessa on pakotettu mobiiliksi. Kuluttajan osa on tyytyä valittamaan koska mitään mittaria ei ole millä toiminnan katkonaisuuden voisi osoittaa.
Kynä ja paperi sekä tarvittaessa omat jalat onkin paras keino toimittaa viesti perille. Radio ja tv on pilattu digitalisoimalla eli mahdollisessa katastrofissa ollaan omillaan ja pimennossa. Itse kylläkin saan yhteyden vaikka Eurooppaan asti niin kauan kun on virtaa. Olenhan radioamatööri ja kotonani on toimiva asema.
Toisenlainenkin yhteys on. Siinäkään ei varsinaista mittaria ole millä toimivuuden voisi osoittaa mutta ainakin oma hyvä olo kertoo jo paljon. Kyseessä on yhteys Jumalaan Jeesuksen kautta. Viestintätapana rukous omasta sydämestä.
Taksiin asiakkaaksi tuli nuori narkomaani korvaushoidosta. Nainen alkoi itse kertoa metadonihoidostaan mutta myös siitä miten oli tullut uskoon. Hänen poikaystävänsä oli kuollut huumeiden aiheuttamiin moniin sairauksiin. Yksinkertaisesti nuoren miehen keho oli lopulta pettänyt kokonaan vuosien käytön jälkeen. 
Viedessään sitten myöhemmin kynttilää poikaystävänsä haudalle hän oli epätoivossaan pyytänyt parempaa elämää. Ääni jostakin ylhäältä oli kehottanut menemään seurakuntaan apua hakemaan. Hän oli mennyt ja on siitä asti ollut ilman huumeita.
Tämä nuori oli löytänyt avun mutta myös uudenlaisen suunnan elämälleen. Hän kertoi yrittävänsä kaikin mahdollisin keinoin skarpata. Yksinkertaisesti seuraamalla Jeesusta hän oli löytänyt elämälleen tarkoituksen lisäksi myös valoa. Keinon nähdä että tavallinenkin elämä voi olla upeata ilman kemiallista tajunnan laajennusta.
Tarina saattaa kuulostaa teistä tavalliselta mutta merkittäväksi sen tekee se että tämä nuori oli saanut rohkeutta kertoa valinnastaan. Hänen lähtiessään taksistani hän toivotti minulle siunausta. Annoin hänelle alennusta vajaa kaksi euroa ja kehotin jatkamaan valitsemallaan tiellä. Pysymään uskossaan kun kerran sen on tavoittanut.
Jumalaan ja Jeesukseen on joskus vaikeaa saada yhteyttä saati edes uskoa. Tämä yhteys ei ole ihmisen rakentama minkään keinotekoisen linkin kautta vaan päinvastoin. Yhteys on Jumalan rakentama ja linkki on Jeesus. Usko on toimiva liittymä. Vaaditaan vain omaa rohkeutta.

 VIIKKO 4.

Ma- Lepo
Ti- 8,5 km - 55 min.
Ke- 15 km - 1.36.
To- Metsätyöt
Pe- Metsätyöt ja päälle 11 km -1.14. Kotipoluilla Jyrkin kanssa.
La- Metsätyöt
Su- Lepo
Yhteensä juoksua 34,5 km - 3 tuntia ja 32 minuuttia.

TAMMIKUUN SUMMAUS

161 km juoksua - 18 tuntia ja 32 minuuttia.

Ei kommentoitavaa, lepo jatkuu.

TUOKIOKUVIA

Jyrki Leskelä yllätti positiivisesti ja soitti perjantaina kun olin tekemässä päivän viimeistä tukkikuormaa. Työkeikka Tampereella oli sujunut odotettua lyhyemmässä ajassa. Ehdittiin juosta reilu tunti poluilla. Ystäviä on aina mukava tavata livenä.

Mönkijään oli pakko laittaa ketjut koska tiet jäätyivät peilikirkkaiksi. Nämä ovat Norjalaiset 555-ketjut. Ovat karkaistua metallia ja pitävät taatusti tukkikuormankin alla.

Viimeisessä kuvassa kaveri on piilossa. Ainakin omasta mielestään. Suuntana lintulauta.2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Jos lähdetään hakemaan ammattien hyviä puolia niin yksi niistä lienee Taksin tapaisella palvelualailla ihmisten kohtaaminen sattumalta erilaisissa elämäntilanteissa. Joskus sattumaa voi toki edesauttaa esimerkiksi kuljettamalla lenkkeilyvarusteita aina mukana kuten minulla on tapana oman työni ohessa tehdä. Kiitos lenkkiseurasta Pasi.

    VastaaPoista