Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

maanantai 18. elokuuta 2014

PAREMPAA TEKEMISTÄ

Minulta kysyttiin juostessani halki Suomen Tuhatta Mailiani Elämälle että eikö ole parempaa tekemistä.
Kysyjälle vastasin mutta kysyjältä en kysynyt - että eikö juokseminen olekaan hänen mielestään parempaa tekemistä ?
Ihmettelen usein ihmisiä, jotka sanovat että ei ole tekemistä. Siis aika ei kulu ? Ja minä kun luulin että se kuluu kuluttamattakin. Kertokaa mistä saa tunteja lisää vuorokauteen !
Riippuu tietysti yksilöstä ja hänen valinnoistaan mikä on parempaa tekemistä itse kullekin. Mielestäni pääasia on että on tekemistä. Ja mielekästä sellaista.
Kokonaan toinen asia on mitä seuraa jos on valinnut niinkin haavoittavan lajin paremmaksi tekemiseksi itselleen kuin ultrajuoksun. Tällä tarkoitan juoksun koukuttavaa vaikutusta niin henkisesti kuin fyysisesti.
Koska itselläni prioriteetti on ollut - harvinaista kyllä - aivan muualla kuin juoksussa viime aikoina olen kokenut kovia juurikin juoksun puutteen takia. Jos jokin on perkeleestä niin se että terveenä ei lenkille ehdi. Tai kuten minun tapauksessani ei pysty päivän muun aktiviteetin jälkeen menemään.
Rakennustelineillä oman palkkatyön sivussa keikkuminen vie ajan ja voimat. Sensijaan siitä saa hyvän mielen kun tietää auttavansa toisia ja tekemällä heille sellaista mihin he eivät enää ikänsä puolesta oikein sovi.
Olen tarkoituksella valinnut nyt näin. Tunnen itseni senverran hyvin että sitten kun siirryn päivittäiseen juoksemiseen ja myöhemmin harjoitteluun, niin aivan varmasti löydän tämän positiivisena edestäni.

Viime maanantaina olin Tampereen Mediapoliksen Tv-studiossa yhdessä pitkänmatkankävelijä Mirja Kärnän ja vapaasukeltaja Simo Kurran kanssa Ylen Inhimillinen Tekijä-ohjelman nauhoituksissa. 
Jakso tulee ulos 12.9. Jos katsotte sen ymmärrätte ehkä hieman enemmän ultrajuoksustani ja sen henkisestä puolesta.
Palaan asiaan vielä blogissani ennen jakson lähetystä kunhan saan Yleltä lisää materiaalia ja linkin ohjelman sivuille ennakkoon.

Sitä ennen : Jos ette keksi parempaa tekemistä niin lähtekää lenkille juoksemaan...


Viikonloppuna soi Hämeenkyrön kirkossa komeasti Denise Wardin johtama puhallinorkesteri Musica ja Miscantti kuoro. Ohjelmassa oli muunmuassa allaoleva teos, jossa on klassista ja progea sekaisin.VIIKON 33. JUOKSUT

Ma- ilta 5 km - 31 min.
Ke-14 km - 1.34
La-12 km - 1.20
Su- 5 km - 34 min.
yhteensä 36 km - 3 tuntia ja 59 minuuttia


Tämä käy huonosta harjoittelusta.

Apupoika Tane on Belgiasta.

Sade tulee.2 kommenttia:

  1. Pitipä heti laittaa tuon ohjelman päivämäärä muistiin ja sitä ennen, taidan käydä muutaman kerran lenkilläkin :)

    VastaaPoista
  2. Tismalleen sama kuin Markolla. Pakko muistaa katsoa ohjelma ja vinkata siitä omassa blogissani muillekin. Ja tietysti käydä sitä ennen vähän lenkillä.

    VastaaPoista