Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

SEITSEMÄN VIIKKOA PEIPOSTA

Puoli kuuta peipposesta. Siis kesään. Siellä se peippo oli takapihan ruokintapaikalla. Tulossa siis on mutta hitaasti.
Oma tunnelma onkin pikemminkin että seitsemän viikkoa peiposta. Siis Tuhannen Mailin aloitukseen. Tässä samalla esitänkin pahoittelut että valmistautuminen näkyy hieman kirjoituksissani. Taustalla on käynnissä monenlaista matkaan liittyvää valmistelua, joka nielee harjoittelun ohella aikaa ja huomiota. Ehkä kuitenkin kestätte ?
Harjoitusviikko sujui ohessa. Maanantain ja Tiistain kymmentuntiset työpäivät kruunautuivat Tiistai-iltana valtavaan lumipyryyn, jonka seurauksena töiden päälle jouduin mönkijän selkään illalla pimeään auraamaan tietä.
Keskiviikkona vein maatalousautomme huoltoon Elovainion pojille. Matkailuauto olikin siellä suuressa huollossa jo aiemmin. Juoksin huollosta kotiin ja illalla vielä toisen lyhyen lenkin päälle.
Torstaina tukijani Rengascenteristä oli järjestänyt minulle ohjelmaa ja kun vielä piti hakea maatalousauto huollosta ja käydä hammaslääkärissä niin lepopäivä oli selviö.
Perjantaina juoksin nastoilla poluilla jalkani täysin jumiin. Vihaan nastoilla juoksemista mutta osittain jäiset pinnat eivät antaneet vaihtoehtoja.
Lauantaina ja sunnuntaina suurin osa teistä oli jälleen paljaana ja pitäviä eli sain sentään vietyä harjoittelun suunnitellusti läpi.
Tätä kirjoittaessani olen hakenut työauton kuljettajalta ja kello soi aamulla varhain Maanantain ratoksi. Tuhannen Mailin valmistelut vaatisivat aivan jotain muuta kuin työn rikkomaa viikkorytmiä mutta ei auta - yrittäjän on yritettävä, edes vähän.


VIIKON 12. HARJOITTELUNI

Ma - Ilta 8 km kevyttä tiellä - 49 minuuttia.
Ti - Lepo
Ke - Aamu 8 km tiellä - 51 min. Ilta 10 km - 1.05.
To - Lepo
Pe - 14 km poluilla nastakengillä sohjossa - 1.34.
La - Aamu tunti kävelyä metsässä Kirsin kanssa.
       Päivällä 30 km - 3.14 yli puolet asvalttia, erittäin vaikeaa ja kankeaa.
Su - 30 km - 3.17 yli puolet asvalttia, normaalia ja lopussa jopa kevyen tuntuista.

yhteensä 100 km - 10 tuntia ja 48 minuuttia

VALINTOJA TARJOLLA - JÄLLEEN KERRAN

Viikon älyttömyyksiin kuului VATT:n, Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen esittämä ajatus siitä että eletään kauemmin terveenä, tehdään pidempään työtä ja sitten käytetään mahdollisesti kertynyt omaisuus hoivapalveluihin vanhoilla päivillä. Tällä hetkellähän laitoshoidon asiakkaat maksavat hoidostaan noin 20 prosenttia - VATT on laskeskellut 40 prosentin mallia. Näin yhteiskunnan kustannukset pienenisivät.
Mitäpä jos joku tekee kuten minä. Eli muutaman vuoden päästä kun olen saanut asuntoni velattomaksi menen välittömästi pankkiin ja otan käänteisen asuntolainan ja pudotan työntekoni minimiin. Elän välin 55 vuotta - 65 vuotta kuten ihmiset yleensä elävät välin 60 - 70. Jos elän ja jos elävät. 65-vuotiaasta eteenpäin elän sitten pienellä eläkkeelläni.
Olen siis itserakas paskiainen ja käytän ajan ja voimavarat itseeni ? Siihen paljonpuhuttuun ainutkertaiseen elämääni. Yhteiskuntavastuuni hoidan mielestäni varsin riittävästi nytkin työllistäen yhden ihmisen ja taistellen pitääkseni yrityksen pystyssä kasvavien kulujen uhatessa. Työllistäisin kaksikin ihmistä mutta päättäjät eivät uskalla tehdä yksinkertaista päätöstä : ensimmäisen työntekijän palkka tulisi voida vähentää arvonlisäverotuksen yhteydessä. Näin syntyisi kymmeniä tuhansia uusia työpaikkoja pienyrityksiin.
Sunnuntaina katsoin hetken jumalanpalvelusta televisiosta. En kuulu ko. kirkkokuntaan mutta mieleeni jäi hauska yksityiskohta. 
Suomalainen välipuhuja oli kasvanut Papualla lähetystyötä tekevässä perheessä. Hän kertoi puheessaan että Papuan kielessä ei ole sanaa sydän. Jos halutaan tietää mitä henkilön sisimpään kuuluu niin kysytään kuinka mahasi voi ?
"Sillä missä teidän aarteenne on, siellä on myös teidän sydämenne." Luukkaan evankeliumi 12:34
Valintamme siis osoittavat, mitä sisimmässämme on ja mikä on ensimmäisellä sijalla elämässämme. Ehkäpä minäkin tekisin jotakin lukemattomien köyhien ja vähävaraisten hyväksi sitten kun aikaa vapautuisi työnteon ikeen hellitettyä. Kysymys miten mahasi voi sopii siis meille kaikille.


MITÄ SYÖT ?

Tuo on usein kysytty kysymys minulta kun kysellään ultrajuoksusta. Alla esimerkkejä.
Keitettyjä perunoita ja porsaan juhlapaistia, öljyssä paistettua valkokaalia, oman maan kurpitsasta salaattia jossa sipulia ja chiliä. Porkkanaraastetta jossa appelsiinia ja omenaa. Raejuustoa. Leipää ja kivennäisvettä.


Voissa paistettuja perunoita ja siikafilettä. Varsisellerisalaatti jossa kurkkua ja raejuustoa. Päällä nokare kermaa vaahdotettuna ja maustettuna kreolilaisella pippurikastikkeella. Ruisleipää ja vettä.Soijapaloja leivitettynä, paistettua kaalia, nuudeleita ja paistettua kananmunaa. Vihreää salaattia jossa kurkkua ja kurpitsaa. Leipää ja mehua.Annoskoko on kuvassa näkyvä. Eli ei kovin suuri liikuntamäärään nähden. Viimeistä santsasin muita en. Jälkiruokana oli mm. mustaherukkarahkaa tai ei mitään.
Kiitokset monipuolisuudesta menevät kyllä Kirsille...
Käytössä on palautusjuomaa, kalanmaksaöljyä, nestemäistä rautaa ja b-vitamiinia ja magnesiumia vaihtelevasti. 
Syön kolmenkympin lenkillä yleensä vain yhden geelin nykyisin. 

VALMISTELUJA

Tukijani luovuttivat uudet kesärenkaat matkailuautoon. Nokia Hakka Cargo kestää matkailuauton kuormitukset ja koossa 225/70R15C on suuntavakavampi ajaa kuin entiset kapeammat ja on olkapalansa ansiosta muotonsa säilyttävä rengas.
Hakkaturva on voimassa vuoden ja on mainio apu jos tulee murheita; se korvaa veloituksetta rengasremontin ja myös hinauksen - eikä maksa siis mitään !
Kuvassa vanha ja kulunut rengas on ylempänä. Lenkkitossut ovat siinä muistutuksena siitä että autoilijana olet neljän noin 42 numeron anturan varassa kiinni tiessä ! Ovatko renkaasi kunnossa ? Jos eivät niin käänny ammattilaisten puoleen tai jos et tiedä ovatko renkaasi kunnossa niin he kertovat sen sinulle.KLIKKAAMALLA VALOKUVIA NE AUKEAVAT ISOMPINA KATSOTTAVIKSI.

2 kommenttia:

  1. "ensimmäisen työntekijän palkka tulisi voida vähentää arvonlisäverotuksen yhteydessä"

    Tämä kuulostaa kyllä suorastaan hienolta! Ihan varmasti loisi oikeasti työpaikkoja.

    Tuhat mailia on tosiaan jo aivan oven takana, pian ei tarvitse kuin astua kynnyksen yli ja lähteä matkaan. Tulee olemaan hienoa seurata matkaasi.

    VastaaPoista
  2. Puhalletaan täältäkin myötätuulta Pasille! Voimia prosessiin. Paljon valmisteluja varmasti. Tsemppiä!

    VastaaPoista