Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

YKKÖSVIIKKO

HARJOITUSVIIKKO 1.

Ma- Hiihtoa 2 tuntia Kirsin kanssa. Hiihdimme Iso-Syötteen kansallispuistoon päivätuvalle makkaranpaistoon. Läsnä luminen erämaa, hiljaisuus ja me kaksi.

Ti - 19 km - 2.04. Lähdin caravanalueelta nastakengillä ilman juomavyötä tarkoituksena juosta helppo kymppi. Palatessani 6 km kiemuralta poikkesin uteliaisuudesta luontokeskukselle ja koska keli oli kantava lähdin lumiseen metsään pitkin Naavaparran polkua. Yllätyksekseni tulinkin ensimmäiselle päivätuvalle kairaan ja lähdin siitä suon yli moottorikelkkajälkeä pitkin tutkimaan metsäsaareketta, jonka olimme Kirsin kanssa hiihtäessä bonganneet. Saarekkeesta lähti kutsuva kiemurainen tie. Jossain vaiheessa totesin juoksevani väärään suuntaan vaarojen väliin ja lisäsin vauhtia kunnes saavutin ensimmäisen tienristeyksen opastauluineen. Oli nöyrryttävä ja palattava illan hämyssä omia jälkiä takaisin sillä muuten lenkistä olisi tullut aivan liian pitkä. Mahtavat maisemat ja polkujuoksun riemua.

Illalla/yöllä kävelimme vielä tunnin raketteja katsellen.


Ke- Aamupäivä kävelyä tunti Kirsin kanssa.
Iltapäivällä 10 km - 1.04. Helppo lenkki tiellä nastoilla.

To- Hiihtoa tunti Kirsin kanssa.

Pe- Aamupäivällä Kontiomäellä 10 km - 1.03. Lenkin varressa oli huvittavasti merkattu 7 % nousu. Paljon pahempia ovat kotipuolessa nuo normaalit reittini - tai parempia.
Iltapäivällä Ari Timosen kanssa Iisalmessa 8 km - 1.03. Upea seurustelulenkki henkisen veljeni kanssa. Ari on valtavan tärkeä ihminen juoksuni taustalla, sillä hän on yksi niistä harvoista joka pitää minut järjissäni.

La- Ajomatkan jälkeen ravistelua myöhään illalla kotona 15 km - 1.37. Suuri kontrasti tulla pohjoisen valkeilta lumilta tähän ruskeaan kuraan ja sumuun. Yök sanoi pikku-Ykä.

Su- Aamupäivällä 20 km - 2.17. Yöllinen räntä muutti maisemaa valoisemmaksi. Juoksin Kaitajärventien umpiperän hiljaisuuteen. Pahainen metsätienpätkä normilenkin keskellä lataa korvienväliä täydellisellä hiljaisuudellaan.
Ilta otsavalolla 10 km - 1.04. Jalat hyväntuntuiset aamun hiippailusta. Yritän saada boostia harjoitusmäärän nostoon. Aion todellakin juosta sen 1000 mailia.

yhteensä juoksua 92 km - 12 tuntia ja 14 minuuttia. 
(Lisäksi siis hiihtoa 3 tuntia ja 9 minuuttia sekä kävelyä pari tuntia)

Kelvollinen viikko varsinkin kun oli tarkoitus hieman jarrutella. 
Sunnuntain lenkkien välissä suoritin matkailuauton pesun käsin. Sitten kun piti siirtää matkailuauton katoksessa viikon seissyt 1,9 pyörrekammiodiesel bongorumpu (Citroen Berlingo, ajomäärä 300000 km) olikin edessä pyllistys. Auto kyllä käynnistyi mutta oikea takajarru oli jumittunut eli vaati pyörän irrotuksen ja moskaa (keskikokoinen leka). Ja voimasanoja.
Ylläkerrottu tiedoksi ihan vaan siksi että aina kahden harjoituksen välissä ei suinkaan lepäillä harppujen soidessa ja neidon kantaessa viinirypäleitä suuren atleetin divaanin viereen.
Polkimet ovat työasennossa joten ensiviikolla mennään hieman perusteellisemmin.
Annan sen soida.PIIMÄLETUT KIRSIN TAPAAN

2 kkp piimää
1 kkp sokeria
2 munaa
2-3kkp vehnäjauhoja
2 tl soodaa
vaniljasokeria maun mukaan

Sekoita lettutaikina ja anna sen turvota hetki. Paista pienellä pannulla voilla paksuiksi letuiksi. Päälle hilloa ja tee oikeutta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti