Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

AJATUKSIA HAAVEIDEN TAKAA

Juoksu elämäntapana on parhaimmillaan vuorovaikutusta ympäröivän luonnon kanssa. Väsynyt olen vain kilpailuun valmistautumiseen. Jatkuvaan pyrkimykseen kehittyä fyysisesti. Jatkuvaan pyrkimykseen olla entistä parempi. Jatkuvaan rajojen etsintään.

VIIKKO 35.

Ma- iltapäivä 12 km - 1.24, Pello pururataa ja Nivanpään hiihtolatupohjaa plus käynti koskilla.
Ti- ilta 10 km - 1.00, Kilpisjärvi asvalttia rajalle ja paluu Saanan sivusta tunturia.
Ke- ap. 2 tuntia kävelyä tunturissa ja tiellä Kirsin kanssa. Ilta juoksua 10 km - 1.10, kuten eilen.
To- ip. 15 km - 2.12 Lavkarittet, Norja. Kirsi pyörällä mukana.
Pe- ap. 2 tuntia kävelyä Lullaelvan luontopolulla Kirsin kanssa. Ilta 24 km - 2.36, Lavkarittetin loppuosalla Lullan laaksossa kohti Skibotnia ja takaisin.
La- ap. 4,5 tuntia vaellusta Didnojoen laaksossa Kirsin kanssa. ilta juoksua 8 km, Kilpisjärvi asvalttia ja paluu Saanan sivusta retkeilykeskukselle.
Su- ap. Leppoista kävelyä tunti Kirsin kanssa. Ip. 15 km - 1.40, Kilpisjärvi, asvalttia ja pururataa.

Yhteensä 94 km - juoksua 11 tuntia ja 6 minuuttia, muuta ei lasketa.

Välillä on onneksi aikaa tärkeimmälle. Poissa on harjoitusohjelman vaatimukset. Poissa on kilpajuoksu ajan kanssa.
Vain läheisin ymmärtää millä rasituksella harjoituksissa mennään. Rikkautta on jakaa kokemusta. Kuvassa Kirsi valmistautuu Lavkarittetin kuuden kilometrin ylämäkeen. Aamulla satoi, ylhäällä 700 metrissä tuuli. Kahvi maistui silti kesken harjoituksen.

Haaveita olen toteuttanut. Kaksi on vielä jäljellä. Näistä ensimmäinen on edessä ensi vuonna. Juoksua kuusi päivää - tauotta ? Kuusi päivää aikaa juosta. On paljon työtä edessä.

Elämässä on paljon pieniä kauniita asioita, vaatii taitoa nähdä ne. Vaatii taitoa pysähtyä. Tai uskallusta pysähtyä. Pitää pystyä tuntemaan rajansa. Jokainen harjoitus kehittää, jos mieli on mukana. Tämä ei onnistu lähellekään aina. Onneksi.

Joskus tämä loppuu. Silloin lähden vaeltamaan tuntureille. Istun ja katson veden virtausta ja muistelen menneitä kilometrejä. Ystäväni sanoi: "Ehkä on olemassa henkilökohtaisten kilometrien raja." Joskus se täyttyy. Tai sitten ei.

Joskus harjoittelu on vastavirtaa portaisiin. Joskus päinvastoin. Pilkahduksilla tulevasta jaksaa läpi sumeimmankin väsymyksen. Palkintopallin, ennätysten ja unelmien euforian jälkeen jää rakkaus lajiin. Lenkille voisi lähteä ilman tavoitteita. Nauttimaan.

...

ELOKUUN HARJOITTELU

yhteensä 456 km - 57 tuntia 21 minuuttia - 6 Lepopäivää

1 kommentti:

  1. Oot hyvin prosessissa. Mukavia määriä. Näyttää tuossa yhessä kuvassa olevan molemmat jalat ilmassa, eli lennokkuuttakin ;) löytyy. Tsemppiä! Ota rennosti - ei tämä kovvaa hommaa oo - ku mukavaa vaan. Kyllä tässä rasituksen kattoon on AINA hyvänlaisesti toleranssia. ;)

    VastaaPoista