Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

maanantai 20. elokuuta 2012

JUOKSUN EHDOILLA

Tässä sitä taas istutaan. Matkailuautossa kaukana pohjoisessa. Taakse jäi hetkeksi se kuuluisa "muu elämä". Olen matkalla harjoitusleirille jättiläisten syliin; tuntureiden hiljaiseen suuruuteen.
Juostessani Pellon jo tutuksikäyneellä pururadalla pois ajomatkan rasituksia illalla tuli mieleen tämä mielettömyys. Nimittäin juoksun ehdot. Ne kun on kerran saanut niin niitähän sitten suoritat - parhaimmassa tapauksessa elontaipaleesi loppuun asti. Huomatkaapa sanamuoto parhaimmassa. Ei siis pahimmassa.
Itsepä olen valinnut. Tämä kysyy sitä asennetta, työnteon mentaliteettia. Samaa peräänkuulutettiin tässä ihan äskettäin hieman isommissa pippaloissa suomalaisurheilijoilta. Osalla oli, osalla ei. Meinaan sitä mentaliteettia.
Vaatiihan se kun jättää kaiken hetkeksi taakseen. Myös rakkaimpansa. Saapuu ja katsoo. Näkee vain yhden mahdollisuuden, yhden vaihtoehdon ajankuluksi. Juoksun. Ei voi, eikä haluakaan muuta kuin juosta. Päivästä päivään. Aina vaan. Ja eittämättä liikaa.
Haasteet ovat minullakin koventuneet vuosien varrella. Nyt ollaan kohta kliimaksissa. Ensi vuoden toukokuussa siis kuuden päivän juoksu Unkarissa. Mitähän sen jälkeen? Löytyykö haastetta. Varmasti.
Koventuneiden haasteiden myötä juoksun rutiinia on entisestään parannettava. On siis pystyttävä päivästä päivään etenemään. Juuri siksi olen täällä. Täältä löytyy jalan alle sijaa. Ylös ja alas. Loputtomiin. Juoksu tunturissa antaa paitsi voimaa fyysisesti myös henkisesti. Hiljainen avaruus ja pieni ihminen askeltamassa. Syntyy yhteys ympäröivään luontoon. Kunnioitus syvenee. Vastalahjaksi saattaa löytää jotain kotiintuomista. Uusia henkisiä ulottuvuuksia. Kenties muuta ? Ensi viikolla sen kokee. Kerron sitten.
Olen siis juoksun ehdoilla. Yksinkertaisesti. Kokonaan.

VIIKON 33. HARJOITTELU

Ma- Lepo
Ti- Lepo
Ke- 11 km poluilla - 1.10
To- 20 km tietä, polkua ja umpimetsää - 2.25
Pe- 13 km poluilla - 1.32
La- Lepo
Su- aamulla 6 km kotona tiellä - 39 min. illalla 8 km pururataa Pellossa - 51 min.
yht. 58 km -  6 tuntia 37 min.

Kevyt ja leirille valmistava viikko.

Ps. Maailma on liian vakava paikka usein. Kuuntele Keijon Ihmeseerumi , jos se vaikka auttaisi...

1 kommentti:

  1. Hyvä Pasi!!! Tsemppiä LAPIN LERIILLE!!! Tasankojen mies on näkevä jäkälätä... Ugh, annahan hien noloppasta, perk...

    VastaaPoista