Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

HIDAS AIKA

VIIKKO 30.

Ma-Lepo
Ti- 10 km - 1.02, poluilla, aivan liian lujaa !
Ke-8 km - 1.01, poluilla, poikki, periksiantamattomuus
To-Lepo
Pe- 10 km - 1.05, tiellä helpolla reitillä
La- 15 km - 1.52, tekninen ja raskas polkureitti
Su- 8 km - 1.01, 2km umpimetsää, kostean kuuma keli (kosteusprosentti 72), periksiantamattomuus
yht. 51 km - 6 tuntia ja 1 minuutti


Kirsi sanoi, että minulla on krapula. Kirsi on mahdottoman viisas ihminen. Krapula on muttei se tavanomainen vaan juoksukrapula.
Hyvin menneen kisan jälkeen palautusjakson lopussa keho ja mieli kaipaavat juoksua. Myönnän siis olevani riippuvainen juoksusta. Nyt ei kuitenkaan kulje. Väsyttää ja hermoja kiristää. On malttamaton paskahousumeininki. Pitäisi aina vaan olla helppoa ?
Lomakauden riemuksi olen myös joutunut töihinkin. Henkilökunta lomailee ansaitusti. Yrityksen tuotot vaan ovat 20 prosenttia normaalia pienemmät johtuen loma-ajasta. Kulut toki normaalit. Suomalainen taksi maksaa neljä kertaa kalliimpaa vakuutusmaksua liikennevakuutuksestaan kuin vastaava yksityisautoilija. Myös ammattikasko on huikean hintainen. Olen investoinut viimeisen kymmenen vuoden aikana miltei 20000 euroa tilausvälitysjärjestelmiin. Auto katsastetaan joka vuosi riippumatta sen iästä. Alkolukko kalibroidaan joka vuosi. Tässä muutamia esimerkkejä kuluista. Pienistä puroista syntyy iso virta poispäin.
Eniten kuitenkin olen huolissani työntekijäni palkkaverotuksen kehityksestä. Tuntuu että palkkatyön verotus ei kevene. Sensijaan suuryritykset hoitavat verosuunnittelunsa veroparatiiseissa. Perheen ja itsensä elättäminen tulisi tehdä kannattavammaksi, jopa rehellistä työtä tehden.
Yhteinen ja henkilökohtainen hyvä maassa siis jaetaan muille. Ulkomaille? Siis konkurssikypsään eu-fiaskoon. Eikö vapaata liikkumista olisi voinut hoitaa yhteisillä sopimuksilla kankean byrokraattisen liittovaltioon taipuvan hirviön sijaan ? Paskahousumeiningistä kotimaassa vastaavat melko ohuella koulutuksella sekä valtionvarainministeri että pääministeri. Tehtyjen päätöksien seurauksena esimerkiksi Lemminkäinen tekee Norjassa asvalttiteitä kun kotimaassa ei ole urakkaa - ja tietenkin pääosin Norjalaisella työvoimalla. 
Paskahousumeiningillä tarkoitan hitaan ajan puutetta päätöksenteossakin. On kiire tässä ja nyt. Tuloksia tarvitaan pörsseille nopeasti. Pitkälle tulevaisuuteen ulottuvaa pohdiskelua ei arvosteta. Ei ole visiota tulevasta. Eikä konkreetista oikeasta elämästä. Prioriteeteista.  Kaksi yöhoitajaa ja kaksikymmentä potilasta.  Kuinka kauan Sinä odottaisit housut märkänä ?
Hitaan ajan puute vaivaa myös yleisesti. Aina ollaan puhelimen ja sähköpostin ulottuvilla. Tullaan sairaaksi ilman internettiä. Ei pystytä enää lukemaan kirjoja eli ei pystytä keskittymään pitempään. Kaikki on hektistä sirpaleidetiedon tulvaa. Ei pystytä rauhoittumaan ja pohtimaan rauhassa. Ei osata pysähtyä. Ja mikä kaikki surkeinta - ei osata seurustella ihmisten kanssa aidosti, livenä. 
Onpa surkeaa jos 80-vuotiaana katsoo taaksepäin ja muistoina on vain pätkiä. Ei mitään pitkäjänteistä, kestävää. Eikä varsinkaan tuleville sukupolville mahdollisuuksia antavaa.
Itse olen tätä pyrkinyt välttämään ja menneellä viikolla siinä onnistunutkin lukuunottamatta juoksua. Ultrajuoksun ainakin toistaiseksi lopettaneen ystäväni Raine Koivumäen ohje on taas päässyt unohtumaan. "Lenkille mennään kuluttamaan aikaa, oleellista ei ole kilometrit vaan siellä vietetty aika." Siis hidas aika juoksussakin palauttaa. Kirkastaa ajatukset kohti tulevaa. Voimaannuttaa.
Viikkoni on siis juoksun osalta sujunut krapulaisella paskahousumeiningillä. On syytä siis lopettaa heti alkuunsa ja ottaa hidas aika käyttöön harjoittelun aluksi. Harjoitteluni kohti Kolin Vaarojen Ultraa käynnistyy maastojuoksupainotteisesti. Samalla hankin voimaa maastosta ja metsästä - myös henkistä. Koli on pelkkä tapahtuma ilman kilpailullisia tavoitteita. Tavoitteet ovat kaukana ensivuodessa ja kuuden päivän yhtämittaisessa juoksussa. Hitaalle ajalle ja kestävyydelle on siis todella käyttöä tulevaisuudessa !

Kausi on alkanut !
 
After 24-hour run and pb.on it I am a little bit short-tempered. It should be easy all the time ! We should go out and do some outing with slowly time. No rush. Be patient.
With e-mail and mobile-phones we are on all the time. Without internet some of us get sick. Maybe we should calm down and take some time. Time for the future. Time for slowly thinking and especially with friends.
Above in finnish text there is some critisism for eu. I am not really interested in politics but I am interested very much how people live their one-time life with taking care nearest people. Working for rise stock markets and their numbers is not primary issue to understand one´s one-time life´s value.
The value is go out and feel the moment when nature talks. More you value it - more it talks.

3 kommenttia:

 1. Uskoisin monen pysähtyvän edes hetkeksi luettuaan tekstisi. Hyvin puettu kirjainjonoksi nykyelämän hektisyys - pysähtymättömyys. Ps.Kyllä se juoksu sieltä taas löytyy - anna itsellesi lupa odottaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, lupa odottaa annettu - hyvinkin...

  En usko, että kirjoittamalla voi vaikuttaa mutta ehkä kirjoittamalla voi saada jonkun ajattelemaan, tekemään uusia päätöksiä kohti inhimillisyyttä ja parempaa maailmaa elää yhdessä se aika mikä kullekin on annettu.

  VastaaPoista
 3. Eikös tuo ole hyvinkin vaikuttamista, jos saa jonkun ajattelemaan? Tässä http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288487989097.html uutisessa kuvastuu mielestäni varsin hyvin se, minkälaisessa maailmassa ihmiset viettävät aikansa sen sijaan, että liikkuisivat esim. hiljaisilla poluilla, pysähtyen vaikka edes hetkeksi.

  VastaaPoista