Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

maanantai 11. kesäkuuta 2012

SYNTYJÄ SYVIÄ

-Ei se synny synnyttämättä... (rauta-aika, Holmberg)

Mielekästä tekemistä ? Harrastuksia ? Perustelematta ?

Hektinen arki ja työelämän tuskat vaativat ilman muuta vastapainoa. Mielekästä tekemistä. Harrastuksia vailla perusteluja.
Yksilön elämässä tässä maailmassa on valtavasti asioita jotka on pakko hoitaa. Ajallaan. Niihin on järkisyyt ja perustelut. Niin onkin sitten kohtuullista, että kaikkea muuta ei tarvitse perustella järjellä. Näitä ovat omalla kohdallani radioamatööritoiminta ja ultrajuoksu.
Jos joku kysyy mitä järkeä on rakennella antenneja ja pitää niillä yhteyksiä ympäri maailmaa tai mitä järkeä on juosta 24 tuntia samaa lenkkiä niin vastaus on sama : ei mitään järkeä.
Mutta kuitenkin molemmat ovat mielenkiintoisia ja omaa itseä kehittävää toimintaa. Radioamatööritoiminnassa oppii ymmärtämään erilaisia materiaaleja ja sähkön suureita. Elektroniikkaa ja ties mitä. Myös kielitaito kehittyy. Ja pitkäjännitteisyys.
Ultrajuoksu vaatii myös pitkäjännitteisyyttä ja kärsivällisyyttä. Kunnon kasvamisen ohella muu jaksaminen lisääntyy. Itsetuntemus kasvaa. Omat rajat selviävät ennen pitkää.
Maailmassa kaikki ei voi olla mielekästä. Nykymenossa mielekkyyteen ja työssä jaksamiseen kiinnitetään jo liikaakin huomiota. Kukaan ei kohta enää halua tehdä mitään likaista tai raskasta.
Pallerosukupolvi on syntynyt. Vuokrataan mökki ja valitetaan jälkeenpäin että hintaan ei olisi pitänyt kuulua hyttysiä ollenkaan. Tai että armeijassa ei ole mielekästä. Käykääpä kysymässä veteraaneilta oliko mielekästä... Myös fyysisesti ollaan täysin valmiita jo kolmekymppisinä;  koska lapsena eikä myöhemminkään ole ulkoiltu ja touhuttu pihalla ollaan osteoporoosissa ja sydänkohtauksen partaalla varsin varhain. Eikä jakseta. Ei mitään. Mikään ei kiinnosta. Eikä ainakaan liikunta. Tulee hikikin. Ja kastuu.
Ei se kuulkaa synny synnyttämättä ! Menkääpä välillä ulos ja sotkekaa itsenne perusteellisesti. Hikoilkaa ja väsykää. Taistelkaa hyttysten kanssa. Maistakaa elämän maku turpeesta ja metsän lehdistä. Ja mielekkyys syntyy - syntyy syntyjä syviä. Elämää kantavia.VIIKON 23. HARJOITTELU

Ma- 9 km - 59 min. - päivän muiden touhujen päätteeksi illalla myöhään, periksianatamattomuus, osa polkua.
Ti - 31 km - 3.13 - Ailin lenkki. Aili oli Kirsin isoäiti, joka maatalon emännyyden ohella toimi kotiavustajana ajaen mopolla kesät talvet työmatkojaan. Lenkki on kunnianosoitus vanhan kansan sitkeälle työihmiselle. Vanhuksia auttaakseen Aili lähti mopollaan kelissä kuin kelissä. Työn mielekkyydestä ei keskusteltu. Lumityöt, puunkanto ja lämmitys ennen varsinaisia työtehtäviä tulivat tutuiksi.
Lenkki on polveilevaa Hämeenkyrön kansallismaisemaa, uuvuttavia suoria ja ylämäkiä, osin peltoaukeita kauniine näkymineen. Kirsi toi vettä tankattavaksi juomavyöhön 20 km kohdalle eli ei valittamista huollossa.
Ke - 13 km - 1.27 - poluilla
To- 7 km - 49 min. - tiellä, väsynyt
Pe- 20 km - 2.11 - poluilla ja metsäautoteillä. Euforiaa.
La- 14 km - 1.35 - osin poluilla, vaisua
Su- 28 km - 2.58 - tiellä ja Ylöjärven harjun kuntoreitillä Lamminpään hautausmaalle ja takaisin. Vauhdinvaihtelua 5.30 min/km jopa 10.30 min/km asti. Ensin paistoi sitten satoi. keskivauhti 6.23. Testasin myös kisakenkiä. Nike Zoom Vomero 7 ei toimi alkuperäisillä fitsole 3- pohjallisilla minulla lainkaan. 
Kuulun nimittäin siihen jalkaholvinsa alasjuosseiden sarjaan, joka käyttää ortopedin taipuisia pohjallisia. Lisäksi käytössä on footbalance-pohjalliset, jotka hinta-kestävyys-suhteeltaan ovat varsin surkeat. Ortopedin pohjallisilla on juostu vuodesta 1995 eivätkä ne vieläkään ole rikki...
Toisaalta juoksen jalkaterää vahvistaakseni ilman kenkiä ruoholla, hiekalla tai lumella aina välillä alle kilometrin matkoja kerrallaan.

Yhteensä 122 km - 13 tuntia ja 12 minuuttia

Hyvä viikko. Edelleen säästäen kilometreissä. Fyysinen kuorma on korkea mutta sopiva, koska lepoon on ollut hyvät mahdollisuudet.
Radioamatöörimaston ja antennien rakentelu on kuormittanut jonkinverran ylimääräistä mutta toisaalta muu mielekäs tekeminen antaa mahdollisuuden olla ajattelematta juoksua ja tulevaa kisaa liiaksi.

Juoksija säätää pyykkitelinettä ? Tosiasiassa  OH3GWO säätää  testiputkessa olevaa GM3VLB HEX -antennia, jolla jo tästäkin korkeudesta saatiin yhteys esimerkiksi Ukrainaan, Bulgariaan ja Saksaan. Huomaa uudet suomiverkkarit ja reinot...

Syntyjä syviä, ei se synny synnyttämättä.  Vieressä oleva ristikkomasto on 12 metriä pitkä ja sen sisältä nousee keskiputkea, joten kokonaiskorkeus pystyssä on 30 metriä antenneineen. Kuvassa etualalla kääntömoottorin putki ja poikkipuomi ovat vielä ilman antenneja. Todellisuudessa tätä tehdään haalarit päällä ja metallinvahvuudet ovat melkoisia.

Go out and do something !

Above you have some pictures of my another hobby - radio amateur world. Fix and test some new equipment and some mast repairings. My antenna rotator was broken in winter and now it is time for new Yaesu G-1000. Maybe I put up this time one vertical for HF and one for 2 meter band. Maybe no yagis this time.  And up there will be Hex-loop also. But not for laundry...
Sometimes is good for brains to do something else than running. Though I run day after day - consistently. Balance in your life is nearly everything.
Even in Finland we have new generation of young people who does not pay attention of nothing. They are always tired and without any interests. Also they have quite bad physical condition. They really don`t want any sports and athletic in their daily life. So they are very finished with their life. Even on the age of 30 ! What a pity. And waste of opportunity to live one time life rich.
So go out and sweat it out ! Feel the taste of life in woods and enjoy your`s.


And please, just give me a call if you hear me on bands, 73`by OH3GWO, pasi
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti