Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

VÄHÄSEN

Haravoimme pihaa Kirsin kanssa. Siinä se on. Keikuttaa pyrstöään. Västäräkki. Västäräkistä vähäsen, siis kesään.
Haravoidessani tulee mieleen, että västäräkki teki fiksun valinnan tullessaan taas pihaamme. Eittämättä pesimään kuten aiempinakin vuosina. Nimittäin meillä se saa olla rauhassa. Suomeen tulosta voidaankin olla sitten montaa mieltä, noin isossa kuvassa katsoen, tarkoitan.
Luontoihmisenä hävettää tämä Talvivaara kaivos-show. Nytkin lintuja kuoli yli kolmekymmentä valuma-altaassa. Samaan aikaan kun eurooppa tiukentaa kaivosmääräyksiään eletään Suomessa kuin pellossa. Jätevesiä vaarallisine kemikaaleineen valuu luontoon. Ja mitään ei tehdä. Paitsi puolustellaan.
Kaikenkaikkiaanhan suomalaista kuhnurikansaa on viety vuosien saatossa kuin litran mittaa. Milloin viejänä on ollut Venäjä tai Ruotsi, milloin oma valtaeliitti. Ja suomalainen vaan sitoutuu. Maksaa verot ja pidentää työuraa. Yrittää henkensä edestä. Ja eläkevakuutusyhtiö ilmarinen sijoittaa kirkon kanssa rahat asevientiyrityksiin. Jäljelle jää tyhjät lupaukset ja jeesustelu.
Kansanedustaja saa tuomion. Vaikka juttu on hovia myöten vielä kesken niin anteeksianto on alkanut. Veljet taputtelevat selkään ja kysellään jo lakimuutoksien perään vaivihkaa. Ettei taas kävisi kavereille huonosti tulevaisuudessa kun kaavoitetaan ostosparatiiseja ja ohitusteitä luonnon helmaan.
Saatanpa joskus vielä äänestää jaloillani. Tuosta kun lähden juoksemaan niin raja tulee vastaan. Täytyykin ottaa passi taskuun ja mennä yli. Ja jatkaa. Ei siellä välttämättä sen paremmin,  mutta parasta demokratiaahan on äänestää jaloillaan, jos ei miellytä.
Mutta keikuttaa silti. Se västäräkki. Vähäsen siis vielä.

VIIKON 17. HARJOITTELU

Ma- 24,5 km - 2,31 - hiekkatietä vaihtelevaa, muutama kilometri polkua
Ti- 13 km - 1,23 - löysää tiellä
Ke- ap.- metsätyö keskiraskas 4 tuntia. ip- 10 km - 1.10 - löysää, pari poluilla
To- 40,5 km - 4,18 - lapsuuden maisemissa länsi-tampereella, asvalttia 75 %
Pe- 18 km- 2,07 - poluilla lenkistä 6 km
La- pihatöitä ja puunhalontaa - illalla 6 km - verryttelyä tiellä. hyvän tuntuista mutta energiat loppu, lenkin lopussa puoli kilometriä sukkasillaan hiekkatiellä ja nurmikolla, ts. barefoot are here again.
Su- pihatöitä - ip. 11 km - 1,16 - hyvän tuntuista mutta energiat edelleen aivan loppu, lenkistä kolme kilometriä vaativaa polkua

yhteensä 123 km - 13 tuntia 27 minuuttia

Hyvä viikko ja seuraava viikko onkin sitten hieman kevyempi.

Kirsi yllätti väsyneen näköisen juoksijan lähdössä lenkille sunnuntaina. Mentävä on - ei auta.

2 kommenttia:

  1. Sanotaanko jotta "pappa" on puhunut - niin kirjainjonona kuin jaloillaankin. Kova äijä. On siinä esimerkkiä meille monille, esikuvaa. On hienoa nähdä sinua viitoittamassa tietä Nivalan yössä heinäkuussa. Tiiä vaikka miten hyvin vaikuttais meihin kartteihin. :)

    VastaaPoista
  2. Hyvää tekstiä taas kerran, Pasi.

    VastaaPoista