Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

HILJENTYMISEN TARVE

Pienestä pitäen olen kokenut tarvetta hiljentyä silloin tällöin. Joskus ilosta. Joskus vaikeuksien edessä. Niin nytkin.
Tänä keväänä vaikeuksia on tuottanut juoksu ja sen harjoittaminen. Elämäntapajuoksijana olen ensin nöyrtynyt kolmen flunssatyyppisen taudin edessä. Näistä toivuttani olen myöntänyt avoimesti olleeni lievässä ylikunnossa vuoden vaihteessa; johtuen kenties lievästä yliharjoittelusta viime vuoden lopulla.
Nyt kun on alkanut sujumaan hetkittäin niin nyt sitten on oikea reisi sekä pakara plus selkä kipeä. Lisäksi edelleen vaivaa aaltomainen väsymys, joka kuitenkin selvästi on hellittämässä.
Kuluneella viikolla pääsin pari kertaa maistelemaan minulle niin rakkaita kohisevia polkuja. Hanki kantoi juuri ja juuri riittävästi ja osittain lumi jo sulaakin. Pitkän talven maanteiden rasittamana huomasin yhtäkkiä miten suuri tarve itselläni on metsässä juoksemiseen. Juosten hiljentymiseen.
Maamme pääkaupunki rakennutti keskustaansa Kampin kappelin eli Hiljaisuuden kappelin. Rakennus maksoi seitsemän miljoonaa ja tarjoaa mahdollisuuden hiljentyä hektisestä melusta aivan keskikaupungilla. Mielestäni kyseinen hinta/laatusuhde hiljentymiselle on lievästi ilmaistuna surkea.
Kuluneelle viikolle mahtui hyviä harjoituksia ja erittäin huonoja harjoituksia. Trendi oli hieman alavireinen. Tähän syy on juuri hiljentymisen puute. Oma Hiljaisuuden kappelini on metsä ja sen polut. En tarvitse hiljentymiseeni designia miljoona pytingissä vaan juoksukengät ja oikeanlaisen tunnelman pääni sisään. Keväiset luonnon äänet ja valon esiinnostama tuoreus riittävät. Ja askeleet.
Kaipaan siis vaihtelevaa askelfrekvenssiä, polveilevia polkuja jalkojeni alle ja hiljaisuutta. Ehkäpä se sitten siitä alkaisi sujumaan - se juoksukin, kun kaikki muu elämässä tuntuu sujuvan.

VIIKKO 15. Periksiantamattomuus...

Ma- 11 km - 1.11., osa umpimetsässä, mönkijäuraa
Ti- 17 km - 2.03., puolet poluilla, raskasta maastoa ja lumista uraa
Ke-  ap. 20 km - 1.57., tiellä tasaista, josta 13 km asvalttia...(yäk). ip. hieronta
To- ap. metsätyö keskiraskas 3 tuntia.  illalla 10 km - 1.04. aivan poikki, hieronnastakin
Pe- Lepo - aivan poikki edelleen
La - 14 km - 1.38., osa polkua
Su - myöhään illalla 8 km - 0.55., tiellä kevyttä, väsynyt.

yht. 80 kilometriä - 8 tuntia 28 minuuttia

Kappeli.

 Calm down - be quiet

Capital of Finland, Helsinki, built a chapel for calming down. To have a quiet moment in center of the city. Chapel cost about seven million euros. My chapel is cheaper. I just need pair of running shoes and forrest trail. And right kind of mood inside my head.
This springtime has been difficult for me. I mean my training. First sick / flu three times and then little tired for overtrain a bit in december last year. Now my right femur muscular and behind / back are sore and tight.
But snow is melting. And soon I get my trails back. Maybe my running goes grazy then, I really hope that.

1 kommentti:

  1. Toivotaan nousujohteista kesäänpäin menoa. Viitteitä paremmasta näyttäisi olevan. Hyvä Pasi! Tsemppiä jatkoon!!!

    Ps.Ite ajattelin parantaa tuota koko alkuvuoden enemmän ja vähemmän vaivanutta jalkaa 3-4 päivää, johon otin hieronnnankin. Pahus, eilen sitten iski pian hieronnan jälkeen flunssa, joka tuntuisi menneen keuhkoihin - ainakin jossakin määrin. No, nyt saa jalkakin lepoa. Ei tauko olen niin turmiollinen näin heikkotasoiselle menijälle. ;) Maistuupahan sitten juoksu taas aikanaan, jos mahdollista, vieläkin paremmalta. :)

    VastaaPoista