Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

VALSSI JALOILLE, SYDÄMELLE JA PÄÄLLE

Elämänmyönteistä Uutta Vuotta Teille Kaikille.

2011

Kun kirjoitan tätä, olen juuri tullut lenkiltä - vuoden ensimmäiseltä. Perinteinen sunnuntain iltalenkki käynnisti paitsi uuden vuoden myös päivittäisen juoksemisen. Lepokausi ja off-tila on siis taaksejäänyttä ja on aika suunnata uusiin seikkailuihin ultrajuoksun maailmassa.
Vuosi oli yksi elämäni antoisimmista ultrajuoksun näkökulmasta katsoen. Samalla kuitenkin myös yksi elämäni raskaimmista vuosista. Äitini helmikuinen poisnukkuminen loi harmaan ja osin läpipääsemättömän kalvon elämäni värien eteen. Vain läheiset ihmiset ja ultrajuoksu pelastivat täydelliseltä pimeydeltä.
Vuonna 2011 taakse jäi siis 3817 kilometriä juoksua. Toisaalta taakse jäi myös 99 päivää jolloin ei juostu eli varaa on parantaa. Harjoitteluuni kuuluu paitsi juoksua, myös metsätöitä ja vaellusta - myös lumella. Toisaalta näitä en aina oikein laske harjoitteluksi vaikka fyysisyyttä vaativatkin. Ne ovat tavallista elämääni kuuluvaa tekemistä - kuten juoksukin ! 
Menneen vuoden kohokohtia olivat Kaustisen 48-tunnin kilpailu ja Ajattomuuden Askeleet -video.
Kaustinen mukanaantuoman huikean henkisen kokemuksen ja uuden kilometrirajan rikkomisen vuoksi. Videosta taas olemme Hannu Kallion kanssa saaneet valtavasti positiivista palautetta. Tämä viimeksimainittu motivoi minua juoksemaan valitsemaani tietä eteenpäin elämässä - päivästä päivään.


kolme kivestä


Blogin lukijoille lausun nöyrän kiitokseni. Näinä seitsemänä kuukautena on yli 2500 kävijää vieraillut täällä. Tulevaisuudessa blogia päivitetään kuten ennenkin, noin kerran viikossa. Otteita pöytälaatikosta-osasto saa myös jatkoa tasaisesti kunhan ehdin rauhoittumaan näppäimistön ääreen.
Pentti Saarikoski totesi kerran, että kirjoittamalla ei loppujen lopuksi voi vaikuttaa. Tänä sosiaalisen median kulta-aikana uskon kuitenkin, että kirjoittamalla voi saada ihmiset ajattelemaan. Jos he ajattelevat omaa elämäänsä ja sitä miten he sen elävät ollaan jo voiton puolella. 
Oma filosofiani nöyrästä elämän kunnioituksesta ja yksinkertaisten asioiden rytmittämistä ainutkertaisista päivistä on siis lukijoita kiinnostanut ultrajuoksun ohella. 
Edelleen uskon ja toivon, että tätä blogia lukemalla saattaa joku hypätä oravanpyörästä ja pelastaa näin mahdollisuuden kokea elämän aivan toisin. Kysymyshän on rohkeudesta luopua. 
Toisaalta olen onnellinen, jos joku vaikeuksissa tarpova saa voimaa ja elämänhalua ajatuksistani. Syövän sairastaneena näkökulmani ultrajuoksuun kuten elämäänkin on taatusti omintakeinen. Mikään ei ole itsestäänselvyys. Elämä kaikkein vähiten.


viikko 52


ma- lepo
ti- 11 km kevyesti 1.16
ke- aamu 8 km poluilla 1.00, loppupäivä metsätöitä
to- illalla pimeässä 8 km tiellä 56 min.
pe- lepo
la- päivä metsätöitä ja illalla 6 km verryttelyä 46 min.
su- illalla 14 km tiellä hieman reippaillen 1.17


yhteensä  47 km - 5 tuntia 15 minuuttia

Viimeinen ns. välikauden viikko. Tästä eteenpäin siirryn maltillisesti päivittäiseen juoksemiseen. Tuleva kausi on pitkä ja kuntopohjaa tarvitaan. 
On siis aika aloittaa valssi jaloille, sydämelle ja päälle. Tanssiinkutsu on voimakas.


Positive Zest For New Year Everybody !

When writing this I just came inside. After 14 K outing to celebrate new year. First run this year. Now it is time to turn more focused and daily running. Off- season is off ! Time to walz for feet, heart and mind.
2011 was very enjoyable for me as ultrarunner. But it was very sad year too  because my mother pass her days on February. Colours of my life has been a little dark since. With my close people´s support and with running I survived.
3817 kilometers running but 99 days not. I can do better. Yes there is still some hiking, skiing and woodworks as logger in forests on my training program but  I still want to run more and will.
There were two highlights on 2011. Kaustinen 48-hour run and video called Ajattomuuden Askeleet. This video - Timeles Footsteps - is about my running and my life. Comments has been encourage and positive. It is always awesome to share different kind of hope and way of life. I mean as former cancer patient and still-ultrarunner.
I´m grateful all those over 2500 people to visit my blog during last seven months. We keep going on english too...
Take care and release yourself from hollow life to be able to see single beaty of single life - your own Life.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti