Kosketus Liikkuu

Kosketus Liikkuu

perjantai 1. heinäkuuta 2011

kesäkuun juoksut ja kolme sormenleveyttä

kesäkuu 2011 - yhteensä juoksua 448 km - 48 tuntia 7 minuuttia - 4 lepopäivää - ei murheita terveyden kanssa  

taas täyttyi yksi kuukausi harjoituspäiväkirjasta. kokonaisuutena tavoiteltiin keväällä hieman rapistuneen pohjakunnon paikkaamista sekä juoksumäärän nostamista mahdollisimman suureksi silmälläpitäen kuitenkin tulevassa 48-tunnin juoksussa tarvittavan tuoreuden säilyttämistä. tässä onnistuttiin lähes täydellisesti.
yritän välttää loppuunpalamista juoksussa niinkuin elämässä muutenkin. jos nimittäin muun normaalin elämän ohella aina vaaditaan itseltä myös fyysisesti mahdottomia, voi helposti menettää harjoittelun tuottavuuden. iloisuus katoaa ja syntyy pelkkää kulutusta.
itse juoksin tässä eräänä iltana myöhään pitkän lenkin tampereen lamminpään hautausmaan kautta. kävin pysähtymässä pappani haudalla. siinä seisoessani hiljaisessa kesäillassa lippalakki kädessä muistelin tuon yksikätisen sotaveteraanin kerran opettaneen minulle yhden elämäni tärkeimmistä peruspilareista. nimittäin luovuttaa ei saa koskaan mutta välillä täytyy antaa vähän periksi. eli voi joku asia keskenkin jäädä. pitää levätä, istahtaa alas ja miettiä mitä on tullut tehtyä. ultrajuoksijankin on joskus hyvä unohtaa juoksu vaikka koko päiväksi. tehdä jotain ihan muuta. näin lepää ainakin henkisesti. vaikutus jalkoihin onkin sitten toinen tarina... eli joskus tuntuu, että kevyt lyhyt ravisteleva lenkki palauttaa enemmän kuin totaalilepo. 
mutta kuitenkin, jokus on hyvä antaa periksi - edes vähän. ja mikäpä estää ottamasta esiin tasapohjaista lasia, kolmea jääpalaa ja kolmea sormenleveyttä chivas regalia.  yksi malja huomiselle lenkille. ja vain yksi !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti